• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiro nauda daudzos rada eiforiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2002., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57500

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Esot jāglābj, kas vēl glābjams

Vēl šajā numurā

15.01.2002., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiro nauda daudzos rada eiforiju

Eiropas Jauno federālistu Ķelnes novada prezidents Roberts Putnis:

Mums kā jaunajiem Eiropas Savienības pilsoņiem jau būs iespējas līdzdarboties Lākenes sammitā izveidotajā konventā ES institūciju reformu plāna izstrādei. Tā ir viena no aktīvas līdzdalības iespējām ceļā uz patiesu varenu demokrātisku pilsoņu Eiropu.

Ceļošana, reāli uzņēmumu ietaupījumi, kopīgas identitātes izaugsme ir tikai daži no eiro pozitīvajiem “blakus efektiem”. Pat vāciešus – līdz šim skeptiskāko eirozonas nāciju – ir pārņēmusi eiro eiforija. Klientus ar eiro ieviešanu apsveic turpat katrs uzņēmums: maiznīcas dala šokolādes eiro monētas, lielveikalu tīkli apaļo jaunās cenas uz leju un zobārstu prakses raksta jūsmīgus apsveikumus pacientiem. Tagad vienu naudu rokās tur kaimiņi, kuri savstarpējā karā sagrāva pusi Eiropas.

Patiess pamats eiro eiforijai ar skatu nākotnē vēl vienotākā un spēcīgākā demokrātijas un labklājības Eiropā. Eiro ieviešanas ieguvumi ir daudz lielāki par eventuāliem riska faktoriem. To novēršanai nevajag kritisku skatījumu, bet gan jaunās Eiropas redzējumu un aktīvu rīcību.

 

“DIENA”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!