• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību finansu stabilizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2002., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Valdībai jāveicina tehnoloģiju attīstība"

Vēl šajā numurā

11.01.2002., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašvaldību finansu stabilizāciju

Finansu ministrs Gundars Bērziņš trešdien, 9.janvārī, parakstījis Finansu ministrijas rīkojumu par pašvaldību finansu stabilizācijas procesa uzraugu iecelšanas, darbības un tās izvērtēšanas un darba samaksas noteikšanas kārtību. Pamatojoties uz šo rīkojumu, pašvaldību finansu uzraugu darbība kļūs pārskatāmāka, ir noteikta atskaitīšanās kārtība par paveikto darbu.

Līdz šim pašvaldību finansu uzraugu darbību reglamentēja tikai likums par pašvaldību finansu stabilizēšanu un pašvaldību finansiālās darbības uzraudzību — tas noteica uzrauga pienākumus un tiesības. Finansu ministrs uzsver, ka līdz ar jauno Finansu ministrijas rīkojumu tiek pastiprināta un konsekventi reglamentēta pašvaldību finansu uzraugu izvēle, darbība un atbildība, kā arī atalgojums.

Rīkojumā paredzēts, ka pašvaldības finansu stabilizācijas uzraugu izvēlē konkursa kārtībā un viņu apstiprina finansu ministrs.

Uzraugam reizi mēnesī būs jāiesniedz Finansu ministrijas valsts sekretāra vietniekam budžeta jautājumos pārskats par pašvaldības finansu stabilizācijas gaitu un stabilizācijas projekta izpildi. Reizi ceturksnī uzraugam būs jāgatavo pārskats par pašvaldības finansu stabilizācijas procesa gaitu un stabilizācijas projekta izpildi, kas jāiesniedz finansu ministram un pašvaldību finansu stabilizācijas projektu saskaņošanas pastāvīgajai komisijai.

Rīkojumā arī noteikts, ka, pamatojoties uz likuma par pašvaldību finansu stabilizēšanu un pašvaldību finansiālās darbības uzraudzību 20.panta pirmās daļas 6.punktu, stabilizācijas uzraugs kontrolē stabilizējamās pašvaldības izdevumus, parakstot visus pašvaldības maksājumu uzdevumus un čekus par skaidrās naudas izņemšanu.

Latvijā finansu stabilizācija ir sākta 14 pašvaldībās.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!