• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Valdībai jāveicina tehnoloģiju attīstība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2002., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57399

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar nodomiem un sparu

Vēl šajā numurā

11.01.2002., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrs Gundars Bērziņš:

“Valdībai jāveicina tehnoloģiju attīstība”

Finansu ministrs Gundars Bērziņš turpmāk uz Ministru kabineta sēdēm dosies bez milzīgās dokumentu mapes. Ministram līdzi būs tikai portatīvais dators, kurā būs elektroniskā veidā pieejami visi dokumenti, ar kuriem ministrs strādās valdības sēdes laikā.

“Galu galā — ir sācies 21.gadsimts, un ir jābeidz šī arhaiskā dokumentu mapju nēsāšana!” uzskata finansu ministrs G.Bērziņš.

Tā kā Latvijā kavējas elektronisko dokumentu, elektroniskā paraksta un e-valdības sistēmas ieviešana, finansu ministrs ir nolēmis veicināt moderno tehnoloģiju izmantošanu vismaz pašlaik pieejamā līmenī valdības darbā un sākt projektu — kļūt par e-ministru.

Ministrs ir lūdzis Valsts kanceleju nodrošināt Ministru kabineta sēžu zālē nepieciešamo pieslēgumu, lai viņš varētu visus valdības sēdes materiālus lietot kā elektroniskos dokumentus. Jau aiznākamajā valdības sēdē 22.janvārī finansu ministrs ieradīsies ar portatīvo datoru.

Kā zināms, jau ilgāku laiku dokumentu aprite starp ministrijām un Valsts kanceleju notiek arī elektroniskā formā, pa e-pastu, tā ka visi MK sēžu materiāli jau ir pieejami elektroniskā veidā. Taču valdības sēdēs ministri joprojām ierodas ar milzīgām, smagām un neparocīgām papīra dokumentu mapēm. Savukārt portatīvā datora izmantošana valdības sēžu laikā būtu ļoti ērta, turklāt to iespējams izmantot arī dažādām uzskatāmām materiālu prezentācijām.

“Vienmēr esmu atbalstījis jauno tehnoloģiju ieviešanu mūsu ikdienā. Uzskatāms piemērs bija gan tiešā pieslēguma interneta videokamera manā kabinetā, gan arī šis lēmums — beidzot atteikties no papīra kalniem. Valdībai ir jāveicina mūsdienīgu tehnoloģiju attīstība, jārāda priekšzīme. Ja tas nenotiek valdībā kopumā, attīstību var veicināt arī ar atsevišķu projektu,” norāda G.Bērziņš.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!