• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - tiekoties ar biznesa foruma dalībniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2001., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ASV valdība:
- par EDSO misijas slēgšanu Latvijā

Vēl šajā numurā

20.12.2001., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar biznesa foruma dalībniekiem

Vakar, 19.decembrī, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar biznesa foruma “Baltijas jūras partneriāta” dalībniekiem — Rīgas pilsētas mēru Gundaru Bojāru, Zviedrijas vēstnieku Latvijā Tūmasu Bertelmani, Zviedrijas Ārlietu ministrijas vēstnieku Ulfu Levinu, Eiropas parlamenta pārstāvi Joranu Fērmu, LR Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Kasparu Gerhardu, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras ģenerāldirektoru Voldemāru Gavaru, Baltic Sea Partenariat 2001 projektu vadītāju Bengtu Ankarmanu, Baltic Sea Partenariat 2001 biznesa projektu vadītāju Bū Eriksonu un Baltic Sea Partenariat 2001 izpilddirektoru Mareku Zeltiņu.

“Baltijas jūras partneriāts” ir forums, kurā uzņēmējiem ir iespējams dibināt kontaktus ar jauniem biznesa partneriem. Līdz 2000.gadam Eiropas Savienība organizēja tā saukto eiropartneriātu, kura mērķis bija veicināt mazāk attīstīto reģionu attīstību, īpaši atbalstot mazo un vidējo uzņēmumu darbību visā ES, un palīdzēt tiem veidot biznesa kontaktus. 2001.gada Baltic Sea Partenariat 17. un 18.maijā Rīgā notika ar Zviedrijas valdības finansiālo atbalstu. Lielu daļu foruma finansējuma uzņēmās arī trīs Baltijas valstis.

Zviedrijas valdības pārstāvji pateicās par teicamo foruma organizāciju. Viņuprāt, paraugs pārējām foruma dalībvalstīm bijusi veiksmīgā Latvijas valdības un nevalstisko organizāciju, kā arī Zviedrijas valdības un dažādu tirdzniecības organizāciju savstarpējā sadarbība.

Sanāksmes dalībnieki apsprieda projekta attīstību un atzīmēja, ka Baltijas valstu iestāšanās ES atvieglos starptautisko sadarbību biznesa jomā. Pārrunāta arī foruma dalībvalstu biznesa datu bāžu apvienošana. G. Fērms informēja, ka Eiropas Komisijā tiek apspriests jautājums par līdzīgu projektu uzsākšanu Balkānos – Adrijas jūras reģionā, kā arī Sanktpēterburgā.

A. Bērziņš rezumēja, ka Latvijas valdība ir ieinteresēta biznesa jomas attīstībā Latvijā un sadarbības veicināšanā, tādēļ tā atbalstīšot šī projekta attīstību.

Valsts kancelejas komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!