• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ir pamats: nodibināta Rīgas balva zinātnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2001., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56220

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad demokrātija uzticas domas spēkam

Vēl šajā numurā

06.12.2001., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ir pamats: nodibināta Rīgas balva zinātnē

LIG2.JPG (23910 bytes)Vakar, 5.decembrī, pie vienošanās galda: Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs, LZA prezidents Jānis Stradiņš un biznesa augstskolas “Turība” valdes priekšsēdētājs Juris Birznieks

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Vakar, 5. decembrī, Rīgas Latviešu biedrībā tika parakstīta vienošanās starp Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA) un Rīgas domi par Rīgas balvas zinātnē iedibināšanu (skat. šā dokumenta tekstu zemāk; līdzīga rakstura vienošanās tika noslēgta arī starp LZA un biznesa augstskolu “Turība”).

Vienošanos par Rīgas balvas iedibināšanu parakstīja LZA prezidents Jānis Stradiņš un Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs; līdzīgu vienošanos pie šī paša galda parakstīja arī biznesa augstskolas “Turība” valdes priekšsēdētājs Juris Birznieks.

Jānis Stradiņš pēc vienošanās teica, ka jaundibināto balvu, sākot ar 2002. gadu, iecerēts pasniegt katra gada nogalē — novembrī vai decembrī — par izciliem pētījumiem Rīgas kultūrvēsturē, etnogrāfijā, arhitektūrā, demogrāfijā, ekoloģijā, ģeogrāfijā un citās jomās.

Pēc tam notika nupat klajā laistās grāmatas “Skats uz Rīgu” atvēršana. Izdevums tapis Latvijas Zinātņu akadēmijas sadarbībā ar apgādu “Pētergailis” un it kā pieliek punktu Rīgas astoņsimtgades svētkiem, jo grāmatā ievietoti ne tikai attēli no jubilejas kulminācijas brīžiem 2001. gada augustā, bet arī sniegtas dzejnieka Jāņa Rokpeļņa pārdomas par Latviju un pasauli pēc 2001. gada 11. septembra.

Atvēršanas svētkus vadīja akadēmiķis Rīgas Tehniskās universitātes rektors Ivars Knēts. Dzejoļus lasīja grāmatas līdzautori Uldis Bērziņš un Jānis Rokpelnis, muzicēja Latvijas Kultūras akadēmijas studenti.

Gan LZA prezidents Jānis Stradiņš, gan citi runātāji augstu novērtēja grāmatas “Skats uz Rīgu” projekta autores un sastādītājas Helēnas Grīnbergas, mākslinieces Daces Dravenieces, fotoredaktora Gvido Kajona un redaktora Andra Sproģa darbu izdevuma tapšanā.

“LV” informācija

Rīgas balvas iedibināšanas līgums

Rīgā 2001.gada 5.decembrī

Latvijas Zinātņu akadēmija tās prezidenta Jāņa Stradiņa personā (turpmāk tekstā — Akadēmija) un Rīgas dome tās priekšsēdētāja Gundara Bojāra personā (turpmāk tekstā — Dome) noslēdz sekojošu līgumu:

1. Dome un Akadēmija vienojas kopīgi organizēt ikgadēju pasākumu “Rīgas balva” (turpmāk tekstā — Balva), kura ietvaros 2002.gada novembra beigās tiek pasniegta pirmā balva par nozīmīgāko zinātnisko pētījumu Rīgas vēsturē un kultūrvēsturē, arhitektūras un mākslas vēsturē, etnogrāfijā, demogrāfijā un etnisko attiecību izpētē, ģeogrāfijā, ekoloģijā un citās nozarēs, kas saistītas ar Rīgas attīstību.

2. Balvas iedibināšanu Dome un Akadēmija pasludina 2001.gada 5.decembrī grāmatas “Skats uz Rīgu” prezentācijā — Rīgas astoņsimtgades izskaņā.

3. Dome uzņemas finansēt, sākot no 2002.gada, Rīgas balvu līdz Ls 5000 (pieci tūkstoši latu, 00 santīmi) apmērā.

4. Akadēmija apņemas nodrošināt Balvas ekspertu komisiju un balvas kandidātu atlasi, izvērtēšanu, veikt nominēšanu kopā ar sadarbības partneriem.

5. Akadēmija nodrošina, ka visos reklāmas un publicitātes pasākumos kā partneri tiek minētas abas līguma slēdzēju puses.

6. Pusēm savstarpēji vienojoties, Akadēmija balvas summas paplašināšanai var iesaistīt arī citus sponsorus.

7. Jebkuri grozījumi un papildinājumi līgumā izdarāmi rakstveidā, pusēm savstarpēji vienojoties un parakstot atsevišķu vienošanos, kura no tās parakstīšanas brīža kļūst par šī liguma neatņemamu sastāvdaļu.

8. Domstarpības puses risinās savstarpēju sarunu ceļā. Ja pušu vienošanās nav iespējama sarunu ceļā, tad domstarpības tiek atrisinātas Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

9. Līgums sastādīts un parakstīts divos eksemplāros, pa vienam eksemplāram katrai līgumslēdzējai pusei.

10. Līgums stājas spēkā no parakstīšanas brīža un ir spēkā līdz saistību izpildei.

LZA prezidents Jānis Stradiņš

Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!