• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 20. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2001., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55842

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:
- intervijā Latvijas Radio vakar, 22.novembrī

Vēl šajā numurā

23.11.2001., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 20. novembra sēdē

Akceptēts rīkojums “Par valsts zemesgabala “Dikļu pils” nodošanu Valmieras rajona Dikļu pagasta pašvaldības īpašumā”.

Akceptēts Saeimas lēmumprojekts “Par valsts meža zemesgabala nodošanu Valmieras rajona Dikļu pagasta pašvaldības īpašumā”.

Akceptēts likumprojekts “Grozījumi likumā “Par valsts proves uzraudzību””. Ar 2001.gada 1.augustu stājās spēkā grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli”, kas izslēdza dārgmetālus, dārgakmeņus un to izstrādājumus no akcīzes preču saraksta. Šo grozījumu pieņemšana ir radījusi izmaiņas dārgmetālu, dārgakmeņu un to izstrādājumu apritē. Atceļot akcīzes nodokli dārgmetāliem, tā vietā tika paaugstināta proves darbu pakalpojumu valsts nodeva.

Akceptēts rīkojums “Par nekustamo īpašumu ieguldīšanu bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Ceļu satiksmes drošības direkcija” pamatkapitālā”.

Akceptēts rīkojums “Par nekustamā īpašuma Rīgā, Miera ielā 23, pārņemšanu valsts īpašumā un ieguldīšanu bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Ceļu satiksmes drošības direkcija” pamatkapitālā”.

Akceptēts likumprojekts “Par 1924.gada Starptautisko konvenciju par dažu konosamenta noteikumu unifikāciju (Hāgas noteikumi), tās 1968.gada protokolu (Visbijas protokols) un 1979.gada protokolu (SDR protokols)”. Likumprojekts nepieciešams, lai Latvija varētu pievienoties minētajai starptautiskajai konvencijai, ieviestu pasaulē pieņemto praksi attiecībā uz jūras kravu pārvadājumiem un pārvadātāja tiesisko atbildību.

Akceptēti “Noteikumi par Valsts pedagoģiski medicīniskās komisijas un pašvaldību pedagoģiski medicīnisko komisiju kompetenci”.

Akceptēti “Noteikumi par otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības valsts standartu”, kuri nosaka valsts otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības standartu.

Akceptēti “Noteikumi par profesionālās izglītības programmu īstenošanas izmaksu minimumu uz vienu izglītojamo”.

Akceptēts rīkojums “Par neapbūvēto zemesgabalu nodošanu privatizācijai”, kas paredz nodot privatizācijai neapbūvētos trīs zemesgabalus Rīgā — Aglonas ielā, Brūkleņu ielā un Dzirnavu ielā, kas ierakstīti zemesgrāmatā uz valsts vārda.

Akceptēti likumprojekti: “Grozījumi likumā “Par Aizsardzības spēkiem””; “Grozījums likumā “Par Latvijas Republikas Zemessardzi”” un “Grozījumi Valsts civildienesta likumā”, likumprojekti sagatavoti, lai sakārtotu un reglamentētu karavīru iecelšanu amatos un dienesta gaitas kārtību civilajās iestādēs darbinieku un ierēdņu amatos.

Akceptēti noteikumi “Piesārņoto un potenciāli piesārņoto vietu apzināšanas un reģistrācijas kārtība”.

Akceptēti noteikumi “Īpaši jutīgo teritoriju apsaimniekošanas pasākumu koordinācijas padomes nolikums”.

Akceptēti noteikumi “Grozījums Ministru kabineta 1998.gada 28.jūlija noteikumos Nr.271 “Tieslietu ministrijas nolikums””, kas paredz noteikt, ka ministrs būtu tiesīgs izdot instrukciju par kārtību, kādā izsludināmie un publicējamie normatīvie akti un normatīvajos aktos noteiktie sludinājumi un paziņojumi ievietojami laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Akceptēti “Noteikumi par filmu producētāja (ražotāja) un izplatītāja, filmu izplatīšanas vietas un filmas reģistrācijas valsts nodevu”.

Akceptēti “Filmu izplatīšanas noteikumi”, kas nosaka filmu izplatīšanas kārtību un kārtību, kādā notiek filmu producētāju (ražotāju) un izplatītāju, kā arī filmu izplatīšanas vietu un filmu reģistrācija. Noteikumi stājas spēkā ar 2002.gada 1.janvāri.

Akceptēti noteikumi “Piena, apstrādāta piena un piena produktu aprites noteikumi”.

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 13.maija noteikumos Nr.182 “Satiksmes biroja nolikums””.

Akceptēts rīkojums “Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 6.augusta rīkojumā Nr.405 “Par Satiksmes biroja padomes sastāvu””.

Akceptēts rīkojums “Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 12.novembra rīkojumā Nr.539 “Par valsts dzīvojamo māju nodošanu privatizācijai””.

Akceptēts likumprojekts “Grozījumi Alkohola aprites likumā”. Likumprojekta mērķis ir paredzēt administratīvo atbildību juridiskām personām par alkoholisko dzērienu realizāciju personām, kas jaunākas par 18 gadiem.

Akceptēts likumprojekts “Grozījums Valsts civildienesta likumā”.

Akceptēti četri rīkojumi “Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā”. Latvijas pilsonība naturalizācijas kārtībā piešķirta 820 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 132 viņu nepilngadīgajam bērniem.

Akceptēti “Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu likmes sadalījumu pa valsts sociālās apdrošināšanas veidiem 2002.gadā”.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas ekonomisko politiku 2002.gadā”.

Akceptēti “Noteikumi par izglītojamo uzņemšanu internātskolā, speciālās izglītības iestādē un pirmsskolas izglītības iestādes speciālajā grupā un atskaitīšanu no speciālās izglītības iestādes un pirmsskolas izglītības iestādes speciālās grupas”.

Akceptēti noteikumi “Speciālās izglītības iestāžu, vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klašu (grupu) un internātskolu finansēšanas kārtība”.

Akceptēti noteikumi “Kārtība, kādā nodrošināma izglītojamo drošība izglītības iestādēs un to organizētajos pasākumos”. Noteikts, ka noteikumi stājas spēkā ar 2002.gada 1.janvāri.

Akceptēta Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtā Valsts programma sociālo pedagogu un sociālo darbinieku sagatavošanai.

Pieņemta zināšanai iekšlietu ministra Mareka Segliņa sniegtā informācija par aktuāliem valsts robežas atjaunošanas jautājumiem.

Pieņemta zināšanai iekšlietu ministra M.Segliņa sniegtā informācija par izsniegtajām un anulētajām uzturēšanās atļaujām un izbraukšanas rīkojumiem.

Akceptēti likumprojekti: “Grozījumi likumā “Par Latvijas labības tirgu un valsts labības rezervi””; “Grozījumi Lauksaimniecības likumā”; “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību””; “Grozījumi Veterinārmedicīnas likumā” un “Grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā”.

Pieņemta zināšanai kultūras ministres Karinas Pētersones sniegtā informācija par līdzekļu piešķiršanu Jaunajam Rīgas teātrim. Ministru kabinets nolēma piešķirt Kultūras ministrijai no Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 2001.gadam 1527 latu avārijas stāvoklī esošā Jaunā Rīgas teātra jumta remontam.

Pieņemta zināšanai īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberta Zīles informācija par PHARE 2001.gada nacionālās programmas Finansu memorandu.

Pieņemti zināšanai izteiktie viedokļi jautājumā par noteikumu projektu par Rīgas brīvostas robežu noteikšanu. Tieslietu ministrijai uzdots sagatavot, kā arī lūgt Ģenerālprokuratūru sagatavot un līdz 30.novembrim iesniegt Valsts kancelejā atzinumu par jautājuma juridiskajiem aspektiem. Jautājumu nolemts turpināt izskatīt Ministru kabineta 4.decembra sēdē.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par noteikumu projektu par valsts pārvaldes iestāžu ierēdņu un darbinieku darba samaksu, kvalifikācijas pakāpēm un ierēdņu pabalstiem.

Pieņemta zināšanai ekonomikas ministra A.Kalvīša sniegtā informācija par nepieciešamajiem grozījumiem normatīvajos aktos saistībā ar likumprojektu “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām”.

Nolemts izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 26.jūnija sēdes protokollēmumā “Par Stāmerienas pils ēkas Gulbenes rajona Stāmerienas pagastā nodošanu Stāmerienas pagasta pašvaldības īpašumā” šādus grozījumus: izteikt 1.punktu šādā redakcijā: “1. Jautājuma izskatīšanu atlikt līdz laikam, kad Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija būs noteikusi Stāmerienas muižas apbūves precīzas robežas.”; Papildināt 2.punktu aiz vārdiem “Lūgt Stāmerienas pagasta padomi” ar vārdiem “pēc izpētes pabeigšanas”.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par priekšlikumiem likumprojektam “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju””. Tieslietu ministrijai uzdots precizēt sagatavotos priekšlikumus, ņemot vērā izteiktās piezīmes. Tieslietu ministrei Ingrīdai Labuckai uzdots iesniegt precizētos priekšlikumus Saeimas atbildīgajā komisijā. Tieslietu ministrei I.Labuckai uzdots iesniegt likumprojektu izskatīšanai Ministru kabineta sēdē pirms tā izskatīšanas Saeimā trešajā lasījumā. Pieņemts zināšanai, ka finansu ministram Gundaram Bērziņam ir atšķirīgs viedoklis izskatītajā jautājumā.

Pieņemta zināšanai finansu ministra G.Bērziņa sniegtā informācija par “Grozījumu Ministru kabineta 2001.gada 9.oktobra sēdes protokollēmumā “Par Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programmu””. Nolemts izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 9.oktobra sēdes protokollēmumā “Par Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programmu” grozījumu un izteikt 7.punktu šādā redakcijā: “7. Valsts akciju sabiedrībai “Latvijas Hipotēku un zemes banka” veikt procentu maksājumus valsts pamatbudžetā atbilstoši Pasaules bankas noteiktajām Lauksaimniecības attīstības projekta aizdevuma procentu likmēm: 7.1. maksājumu periodos, kas beidzas 2002.gada 1.septembrī un 2003.gada 1.martā — par aizdevuma pamatsummas daļu, kas ekvivalenta 6 000 000 latu; 7.2. maksājumu periodos, kas beidzas 2003.gada 1.septembrī un 2004.gada 1.martā — par aizdevuma pamatsummas daļu, kas ekvivalenta 3 000 000 latu.”

Pieņemta zināšanai labklājības ministra Andreja Požarnova sniegtā informācija par konceptuālo ziņojumu par zāļu iegādes kompensācijas sistēmai nepieciešamo finansējumu un tās attīstības perspektīvām.

Pieņemta zināšanai Labklājības ministrijas iesniegtā informācija par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām”” izskatīšanas gaitu Saeimā. Nolemts neatbalstīt likumprojekta 15., 29. un 57.priekšlikumu, atbalstīt 38.priekšlikumu, pieņemt zināšanai, ka koalīcijas partneru izveidotā darba grupa ir vienojusies jautājumā par pakāpenisku pensijas izmaksu atjaunošanu pilnā apmērā strādājošiem pensionāriem un par priekšlaicīgās pensionēšanās iespēju pakāpenisku atcelšanu. Labklājības ministram A.Požarnovam uzdots informēt par valdības viedokli Saeimas Sociālo un darba lietu komisiju.

Pieņemta zināšanai iesniegtā informācija par palīdzības sniegšanu Afganistānas civiliedzīvotājiem un bēgļiem. Iekšlietu ministrijai uzdots: piešķirt no Iekšlietu ministrijas pārziņā esošā valsts uzņēmuma “Materiālās rezerves” valsts rezervēm 3000 segas, 300 spaiņus, 500 kg sveču 9109,20 latu vērtībā un attiecīgi samazināt par šo summu valsts rezervju apjomu; nodot minētās preces Satiksmes ministrijai. Ārlietu ministrijai uzdots risināt jautājumu par sūtījumu nogādāšanas veidu, kā arī koordinēt palīdzības sniegšanas organizēšanu. Finansu ministram G.Bērziņam uzdots no ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu (līdz 3000 latu) Satiksmes ministrijai ar kravas nosūtīšanu saistīto izdevumu segšanai (kravas noformēšana, transportēšana, to personu izdevumu segšana, kuras pavada kravu). Satiksmes ministrijai uzdots pēc saskaņošanas ar Ārlietu ministriju nodrošināt kravas nogādi.

 

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!