• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par muitas darba procedūru uzlabošanu uz robežām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2001., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55815

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālā attīstības plāna sabiedrisko apspriešanu

Vēl šajā numurā

22.11.2001., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par muitas darba procedūru uzlabošanu uz robežām

Otrdien, 20. septembrī, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Andrejs Sončiks tikās ar finansu ministru Gundaru Bērziņu, lai runātu par stāvokli muitas kontroles punktos un tur veicamajiem uzlabojumiem. Sarunās piedalījās arī Galvenās muitas pārvaldes (GMP) direktors Kalvis Vītoliņš. Par prioritāti izvirzīti VID Ludzas rajona nodaļas Terehovas un Grebņevas muitas kontroles punkti. GMP direktors Kalvis Vītoliņš nesen apmeklējis abus muitas punktus un izdarījis vairākus secinājumus, kurus vēlējās pārrunāt ar VID un FM vadību.

Gundars Bērziņš ir uzdevis VID un GMP sagatavot un iesniegt pasākumu plānu muitas kontroles sistēmu pilnveidošanā, kurā būtu precīzi norādīts veicamo uzlabojumu plāns.

VID ir izveidota darba grupa kopā ar Sanitāro robežinspekciju. Grupu nolemts sūtīt komandējumā uz Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktiem no 21. līdz 23. novembrim, lai uzlabotu muitošanas procedūru minētajos muitas kontroles punktos, jo nav pieļaujama situācija, ka muitnieki un Sanitārās robežinspekcijas darbinieki sastāda protokolus un apskates aktus, tos dublējot. Tas ne tikai sarežģī muitošanas procesu, bet arī mazina kontroles efektivitāti. Darba grupā no VID GMP piedalās darbinieki no Resursu daļas Muitas tehniskā nodrošinājuma nodaļas un Muitošanas metodikas daļas Muitošanas organizācijas nodaļas. Darba grupas mērķis būs rast optimālāko risinājumu, kā fizisko kontroli uz robežas padarīt vienkāršāku un ātrāku. Nolemts vienlaikus sūtīt arī videotehnikas un svaru ekspertus, lai precizētu jau zināmos trūkumus un izstrādātu to novēršanas prioritāro kārtību.

Galvenās muitas pārvaldes direktors Kalvis Vītoliņš 17. novembrī apmeklēja Terehovas muitas kontroles punktu. Kā prioritāte vēlreiz uzsvērta jaunu svaru iegāde un videonovērošanas sistēmu pilnveidošana. Darba efektivitātes uzlabošanas nolūkā šogad sākta darbinieku rotācija, kas, iespējams, arī veicinājusi gaļas kontrabandas gadījumu atklāšanu.

Jānis Buholts, VID biroja vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!