• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētāja biedrs:- tiekoties ar Tunisijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2001., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55801

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājs:
- tiekoties ar Taizemes vēstnieku

Vēl šajā numurā

22.11.2001., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs:

— tiekoties ar Tunisijas vēstnieku

Vakar, 21.novembrī, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks tikās ar Tunisijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ali Busninu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā puses pārrunāja jautājumus, kas skar abu valstu sadarbības intensificēšanas iespējas.

Tunisijas vēstnieks uzsvēra, ka Tunisijai ir sena vēsture, bet dažos aspektos tā līdzinās Latvijas vēsturei — arī šī Āfrikas valsts piedzīvojusi vairākas okupācijas, tās tauta pārdzīvojusi daudzas traģēdijas, tomēr vienmēr spējusi atdzimt no jauna un attīstīties. Vēstnieks pastāstīja, ka jau 19.gadsimta sākumā Tunisija izstrādājusi savas valsts konstitūciju. Liela nozīme valsts politiskās dzīves veidošanā ir Tunisijas parlamentam, kurā pārstāvētas vairākas politiskās partijas. Daudz tiek darīts sieviešu stāvokļa uzlabošanā. Vēstnieks norādīja, ka arī Tunisijas parlamenta prezidenta vietniece ir sieviete. Ārpolitikā Tunisija aktīvi sadarbojas gan ar Eiropas, gan ar Arābu līgas valstīm.

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja biedrs sacīja, ka Latvijas atjaunotās neatkarības posms ir tikai desmit gadu, to laikā mūsu valsts atjaunojusi demokrātisko institūciju darbību, izveidojusi tirgus ekonomiku, kā arī darījusi visu iespējamo, lai atgrieztos Eiropas valstu apritē. Lai gan Latvijas ārpolitikas prioritātes saistītas ar integrāciju Eiropas Savienībā un NATO, mūsu valsts ir ieinteresēta attiecību intensificēšanā arī Āfrikas reģionā. “Šodien vairs nav iespējams domāt reģionu un kultūru mērogos, šodien nepieciešama domāšana globālā līmenī, ko spilgti apliecina pēdējā laika notikumi pasaulē,” teica R.Pīks. Viņš pastāstīja vēstniekam par Saeimas darbību, īpaši uzsverot darbu starpvalstu organizācijās. Saeimas priekšsēdētāja biedrs augstu novērtēja Tunisijas vidutāja lomu Tuvo Austrumu miera procesa sarunās.

Puses bija vienisprātis, ka jāpaplašina sadarbības iespējas starp abām valstīm un to varētu veicināt Latvijas un Tunisijas parlamentāriešu vizīšu apmaiņa.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!