• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs:- tiekoties ar Taizemes vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2001., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55799

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā

Vēl šajā numurā

22.11.2001., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— tiekoties ar Taizemes vēstnieku

Vakar, 21.novembrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Taizemes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Takuru Panitu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības un turpmākās sadarbības padziļināšanas iespējas, kā arī Latvijas virzība uz Eiropas Savienību (ES) un NATO.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra: lai arī mūsu valsts ārpolitikas prioritātes ir integrācija Eiropas Savienībā un NATO, Latvija ar interesi seko līdzi procesiem Āzijas reģionā. Viņš atzinīgi novērtēja abu valstu līdzšinējo sadarbību starptautiskajās organizācijās, taču atzīmēja, ka aktivizējami kontakti vēl daudzās jomās, tostarp ekonomikā, kultūrā un izglītībā. Pilnveidojama arī Latvijas un Taizemes līgumtiesiskā bāze.

Pārrunājot Latvijas virzību uz ES un NATO, Taizemes vēstnieks izteica cerību, ka Latvija iespējami drīz kļūs par šo organizāciju dalībvalsti, kā arī informēja par Taizemes dalību ES un Dienvidāzijas valstu asociācijas dialogā, kas veido Āzijas un Eiropas ciešāku sadarbību. T.Panita uzsvēra, ka Latvijas dalība ES pavērs arī aktīvāku kontaktu iespējas ar Taizemi. Savukārt Saeimas priekšsēdētājs viesim pastāstīja par vēl veicamajiem darbiem, lai Latvija pabeigtu iestāšanās sarunas ES līdz nākamā gada beigām.

Saeimas priekšsēdētājs un Taizemes vēstnieks sīkāk apsprieda iespējamos sadarbības projektus kultūrā un izglītībā, kā arī informēja viens otru par abu valstu politiskajām sistēmām.

Abas puses bija vienisprātis, ka nākotnē vēl daudz darāmā, lai padziļinātu Latvijas un Taizemes divpusējo sadarbību.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!