• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrijas 2001. gada 29. oktobra rīkojums Nr. 1-4/1/46 "Norādījumi par dzelzceļa ritošā sastāva atbildīgo detaļu un mezglu galīgās pieņemšanas spiedzīmi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2001., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55536

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar pārliecību par Rīgas dārzu pilsētu kā mūžam zaļu nākotnes parku

Vēl šajā numurā

13.11.2001., Nr. 163

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satiksmes ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 1-4/1/46

Pieņemts: 29.10.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

APSTIPRINU:

Dzelzceļa tehniskās inspekcijas direktors A.Dunskis

2001.gada 29.oktobrī rīkojums Nr.1-4/1/46

NORĀDĪJUMI

par dzelzceļa ritošā sastāva atbildīgo detaļu un mezglu galīgās pieņemšanas spiedzīmi

1.Dzelzceļa ritošā sastāva atbildīgo detaļu un mezglu galīgās pieņemšanas spiedzīme (turpmāk tekstā — spiedzīme) (1.pielikums) paredzēta dzelzceļa ritošā sastāva atbildīgo detaļu un mezglu marķēšanai pēc to pieņemšanas un atzīšanas par derīgiem ekspluatācijai. Dzelzceļa ritošā sastāva atbildīgo detaļu un mezglu sarakstu apstiprina Dzelzceļa tehniskā inspekcija.

2. Dzelzceļa tehniskā inspekcija piešķir tiesības izmantot spiedzīmi uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuri noteiktā kārtībā ir apliecinājuši spēju veikt dzelzceļa ritošā sastāva atbildīgo detaļu un mezglu izgatavošanu vai remontu, un kuram ir piešķirts vienots nosacīts uzņēmuma numurs. Katrai spiedzīmei ir savs kārtas numurs. Spiedzīmes nodošana citiem uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) ir aizliegta.

3.Spiedzīmes vajadzīgajā daudzumā pasūta uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vadītājs. Izgatavotās spiedzīmes reģistrē Dzelzceļa tehniskās inspekcijas spiedzīmju reģistrācijas žurnālā, kas ir numurēts, ar auklu cauršūts un apzīmogots, uzrādot tajā: spiedzīmes reģistrācijas numuru, kas ir iegravēts spiedzīmē “DzTI - spiedzīmes Nr.”, saņemšanas datumu, uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) nosaukumu, spiedzīmes numuru, spiedzīmes reģistrētāja pārstāvja (pilnvarotas personas) vārdu, uzvārdu un tā parakstu, atzīme par norakstīšanu, piezīmes. Aizliegts ekspluatēt spiedzīmes, kas nav reģistrētas spiedzīmju reģistrācijas žurnālā.

4.Uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vadītājs nodrošina spiedzīmes uzskaiti un glabāšanu uzņēmumā. Uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vadītājs izsniedz pa vienam Dzelzceļa tehniskajā inspekcijā reģistrētajam spiedzīmes komplektam darbiniekiem, kuri veic ritošā sastāva atbildīgo detaļu un mezglu kontroli. Spiedzīmes saņēmušām personām, pēc darba pabeigšanas, tās jāuzglabā speciālā ar atslēgu noslēdzamā skapī. Spiedzīmes rezerves komplekti tiek uzglabāti pie uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vadības.

5.Par nederīgām spiedzīmēm sastāda aktu, kuru kopā ar spiedzīmēm nosūta Dzelzceļa tehniskai inspekcijai trīs dienu laikā. Uz šī akta pamata spiedzīmju reģistrācijas žurnālā atzīmē bojāto spiedzīmju nodošanu.

Pielikumā: Dzelzceļa ritošā sastāva atbildīgo detaļu un mezglu galīgās pieņemšanas spiedzīmes paraugs.

 

1.pielikums

Norādījumiem par dzelzceļa

ritošā sastāva atbildīgo detaļu un

mezglu galīgās pieņemšanas spiedzīmi

Dzelzceļa ritošā sastāva atbildīgo detaļu un mezglu galīgās pieņemšanas spiedzīmes paraugs

DZ1 COPY.GIF (12562 bytes)

(Izmēri uzrādīti mm)

 

APSTIPRINU:

Dzelzceļa tehniskās inspekcijas direktors A.Dunskis

2001.gada 29.oktobrī rīkojums Nr.1-4/1/46

Dzelzceļa ritošā sastāva atbildīgo detaļu un mezglu

S A R A K S T S

DZ2 COPY.GIF (35223 bytes)

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!