• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par gatavošanos valsts svētkiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2001., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55529

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas vēsturiskā centra moratoriju

Vēl šajā numurā

13.11.2001., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par gatavošanos valsts svētkiem

Īpašu vietu valsts svētku ieskaņas preses konferencei —Brīvības pieminekļa pakājē — vakar bija izvēlējies Valsts prezidentes preses dienests. Valsts prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga uzsvēra, ka svētku nedēļa sākusies jau 11. novembrī, Lāčplēša dienā. “Mēs saņemam ziņas no visas Latvijas, ka cilvēki arī tālos novados svin savas valsts svētkus,” teica Valsts prezidentes preses sekretāre, paužot prieku par šo patriotisma izpausmi. Pēc tam A. Rozenberga pastāstīja par Latvijas Republikas valsts svētku norisi šīs nedēļas nogalē.

Jau sestdien Melngalvju namā notiks Triju Zvaigžņu ordeņu un goda zīmju pasniegšana. Šoreiz valsts svētku priekšvakarā Triju Zvaigžņu ordeņa dome augsto apbalvojumu piešķīrusi sešdesmit četrām personām. 18. novembris, valsts svētku diena, sāksies ar ekumenisko dievkalpojumu Doma baznīcā. Pēc tam Valsts prezidente un citas valsts augstākās amatpersonas noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa. Pulksten 12 sāksies Saeimas svinīgā sēde, bet pulksten 14 Valsts prezidente 11. novembra krastmalā pieņems Latvijas armijas parādi. Pēcpusdienā Valsts prezidente apmeklēs svētku norises vietas Rīgas centrā, bet pulksten 20 teiks svētku uzrunu pie Brīvības pieminekļa. Brīvības pieminekļa apkaimē pulksten 20.20 notiks arī svētku uguņošana. Pusdesmitos vakarā Rīgas Latviešu biedrības namā sāksies Valsts prezidentes un Imanta Freiberga kunga rīkotā pieņemšana par godu valsts svētkiem.

Vakardienas preses konferencē piedalījās arī Rīgas domes Kultūras pārvaldes priekšnieks Rolands Juraševskis, kurš detalizēti informēja par valsts svētku svinību norisi. Viņš pastāstīja, ka 18. novembrī Kongresu namā notiks valsts svētkiem veltīti bērnu dziesmu un deju kolektīvu koncerti. “Ave sol” zālē uzstāsies saksofonu kvartets, bet Mazajā ģildē spēlēs Rīgas Jaunais kamerorķestris. Svinīgajā brīdī pulksten 20 pie Brīvības pieminekļa, kur Valsts prezidente teiks svētku uzrunu, piedalīsies arī Latvijas nacionālais vīru koris un pūtēju orķestris “Rīga”.

R. Juraševskis arī informēja, ka konkursā par tiesībām rīkot valsts svētku uguņošanu piedalījās septiņas firmas, no kurām uzvarēja “Uguņošanas mākslas studija”. “Mēs esam rūpējušies arī par to, lai uguņošanu varētu redzēt pēc iespējas vairāk cilvēku. Tāpēc Brīvības pieminekļa apkaimē būs uzstādīti trīs lielie videoekrāni,” pastāstīja Rīgas domes Kultūras pārvaldes priekšnieks un uzsvēra, “šoreiz uguņošana nav domāta kā atsevišķs notikums, bet kā viens no vienotās svinību norises pasākumiem.”

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!