• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Jaunatnes parlamenta sesiju Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2001., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55527

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gatavošanos valsts svētkiem

Vēl šajā numurā

13.11.2001., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Jaunatnes parlamenta sesiju Rīgā

Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteja nolēmusi akceptēt Eiropas Jaunatnes parlamenta (EJP) Latvijas nacionālās komitejas lūgumu par finansiālu atbalstu Eiropas Jaunatnes parlamenta 39. sesijas norisei Rīgā 2002. gada martā un arī Rīgas skolēnu piedalīšanos EJP starptautiskajā sesijā Ģentē 2002. gada jūlijā (Ģentei Ls 4002).

Komiteja nolēma atbalstīt sesiju Rīgā un lūgt Finansu komiteju piešķirt daļu no finansējuma — 3100 latu — transporta izdevumiem, pieņemšanai Melngalvju namā, kā arī ieteica nodrošināt parlamenta norises apsardzi Rīgas pašvaldības policijai.

EJP ir starptautiska jauniešu organizācija, kas veidota, lai padziļinātu Eiropas jauniešu izpratni par Eiropas dimensiju izglītībā, dotu iespēju 16 līdz 19 gadus veciem jauniešiem apgūt un praktiski lietot parlamentārās darba metodes, iemācīties strādāt komandā, papildināt svešvalodu un citas prasmes. Latvijas skolēni šajās sesijās piedalās jau kopš 1992. gada. Parlamenta sesijas norise Rīgā stimulētu arī jauniešu iesaistīšanos starptautiskajos nevalstiskajos sakaros un veicinātu sabiedrības integrāciju Eiropas vienotajā sociālpolitiskajā un kultūras vidē.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas un Eiropas Jaunatnes parlamenta vienošanos Eiropas Komisija piešķir EJP starptautisko sesiju rīkošanai līdz 20% no sesijas budžetā paredzētajiem līdzekļiem ar nosacījumu, ka sesijas rīkotājvalsts un pašvaldības ieguldījums arī ir 20%.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!