• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 5. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2001., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55333

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Valsts prezidenta paziņojums

Vēl šajā numurā

06.11.2001., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 5. novembra sēdē

Akceptēts Latvijas e-pārvaldes koncepcijas projekts. Koncepcijas projektā ietverts e-pārvaldes izveides mērķis, situācijas analīze valsts informatizācijas jomā, valsts pārvaldes pilnveidošanas iespējas, izmantojot informācijas tehnoloģijas, un to izvērtējums, e-pārvaldes pamatprincipi (definīcija, joma, saistība ar citām valsts stratēģiskajām programmām), e-pārvaldes projekta apraksts, nepieciešamo investīciju izvērtējums e-pārvaldes izveides projektā, nepieciešamie lēmumi un rīcības plāns.

Komiteja akceptēja likumprojektu “Augu šķirņu aizsardzības likums”. Likuma mērķis būs nodrošināt selekcionāra tiesību aizsardzību Latvijā saskaņā ar Konvencijas prasībām. Likumprojekts nosaka selekcionāra tiesību piešķiršanas un aizsardzības kārtību Latvijā.

Akceptēts noteikumu projekts “Par vienotās administrēšanas sistēmas izveidošanas kārtību”. Tie noteiks vienotas administrēšanas un kontroles sistēmas izveidošanas un darbības kārtību atbalstam laukiem, lauksaimniecībai, zivsaimniecībai un mežsaimniecībai, lauku reģistra veidošanas mērķus un pamatprincipus, valsts atbalsta reģistra un Eiropas Savienības atbalsta reģistra, kā arī datorizētas datu bāzes veidošanas mērķus un pamatprincipus.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Noteikumi par filmu producētāju (ražotāju) un izplatītāju, filmu izplatīšanas vietu un filmu reģistrācijas valsts nodevu”. Paredzēts noteikt valsts nodevas likmes: par filmu producētāja reģistrāciju — Ls 10; par filmu izplatītāju reģistrāciju — Ls 10; par filmu izplatīšanas vietas reģistrāciju — Ls 5; par vienas filmas vai filmu programmas, kuras demonstrēšanas ilgums nepārsniedz 180 minūtes, — Ls 5.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 25.maija noteikumos Nr.187 “Kārtība, kādā piešķiramas valsts mērķdotācijas pašvaldību teritorijas attīstības plānu izstrādāšanai”.

Komiteja akceptēja likumprojektu “Darba strīdu likums”. Likuma galvenais mērķis būs nodrošināt visu veidu darba strīdu ātru, taisnīgu un efektīvu izskatīšanu, atsevišķi reglamentējot gan individuālu un kolektīvu tiesību strīdu, gan kolektīvu interešu strīdu izšķiršanas kārtību. Likumprojektā īpaši ir uzsvērta attiecīgā strīda pušu savstarpējo konsultāciju un samierināšanās loma, kas tiek stiprināta ar publisko samierinātāju institūta ieviešanu.

Akceptēts grozījumu projekts Streiku likumā. Grozījumi paredz izslēgt atsevišķas Streiku likuma normas, kas regulē miermīlīgu kolektīvu interešu strīdu izšķiršanu, jo šos jautājumus paredzēts regulēt Darba strīdu likumā.

Akceptēts grozījumu projekts Civilprocesa likumā. Grozījumu projekts ir saistīts ar Darba strīdu likumprojektu, un ir nepieciešams, lai pilnveidotu darba strīdu izšķiršanas tiesisko regulējumu tiesās.

Akceptēts noteikumu projekts “Darba drošības un veselības aizsardzības prasības, saskaroties ar kancerogēnām vielām darba vietās”.

Komiteja akceptēja likumprojektu “Jūras kodekss”. Tas nodrošinās civiltiesisko attiecību regulējumu jūras transporta sektorā atbilstoši starptautisko konvenciju prasībām un Skandināvijas valstu praksei. Šo kodeksu paredzēts piemērot visiem kuģiem, kas atrodas Latvijas Republikas jurisdikcijā esošajos ūdeņos, visiem Latvijas kuģiem, kā arī cita veida tiesību subjektiem, kas saistīti ar Latvijas kuģiem vai kuģošanu Latvijas ūdeņos. Paredzams, ka kodekss neattiecas uz karakuģiem un to personālu.

Akceptēts grozījumu projekts Civilprocesa likumā un “Likumā par ostām”. Grozījumi likumos nepieciešami sakarā ar jauno Jūras kodeksu.

 

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!