• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 29. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2001., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55158

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vēsturnieku komisijas sēdi

Vēl šajā numurā

31.10.2001., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 29. oktobra sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts “Par valsts kustamās mantas nodošanu Kultūras ministrijas valdījumā”. Tas paredz atļaut Kultūras ministrijai bez atlīdzības pārņemt Latvijas Bankas valdījumā esošo datortehniku un biroja tehniku 1944,76 latu vērtībā Latvijas Nacionālās bibliotēkas vajadzībām.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par nodokļiem un nodevām”. Tas paredz jaunus valsts nodevas objektus: par ārvalstu komersantu un organizāciju pārstāvniecību reģistrāciju, par laulāto mantisko attiecību reģistrāciju, kā arī sakārto normas par valsts nodevu saistībā ar Komerclikumu.

Akceptēts grozījumu projekts Muitas likumā. Grozījumi nepieciešami sakarā ar Sanitārās robežinspekcijas iekļaušanu Pārtikas un veterinārā dienesta sastāvā. Tie noteiks tiesības arī Valsts ieņēmumu dienesta pilnvarotām muitas iestādēm sniegt atzinumu par preces izcelsmi vai preces atbilstību Latvijas kombinētās nomenklatūras kodam, svītros no likuma muitas režīmu “izvešana uz laiku”, jo Eiromuitas kodeksā tas nav atsevišķi izdalīts, precizēs muitas procedūras “tranzīts” piemērošanas kārtību un muitas režīma “atpakaļizvešana” piemērošanas kārtību, kā arī redakcionāli saskaņos muitas režīma “atteikšanās no precēm par labu valstij” nosaukumu. Grozījumi saskaņā ar ES attiecīgo noteikumu prasībām paredz papildināt likumu ar aizliegumu ievest kontrafaktas un pirātiskas preces brīvajā zonā un brīvajā noliktavā, kā arī paredz papildināt definīciju “kontrafakta prece”, ietverot tajā arī preces, ar kurām tiek pārkāptas patentu tiesības. Saskaņā ar Patentu tiesību likumā un Autortiesību likumā lietoto terminoloģiju tiesību īpašnieks tiks pārdēvēts par tiesību subjektu.

Komiteja akceptēja likumprojektu “Par 1966.gada 16.decembra Starptautiskā pakta par pilsoņu un politiskajām tiesībām 2.fakultatīvo protokolu par nāvessoda atcelšanu”.

Akceptēts grozījumu projekts “Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Tas paredz palielināt administratīvās atbildības apmērus no 250 līdz 500 latiem, lai palielinātu uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) atbildību par normatīvo aktu prasību pārkāpumiem.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par valsts proves uzraudzību”. Grozījumi likumā nepieciešami, lai nodrošinātu efektīvu proves uzraudzību, sakārtotu normatīvo bāzi dārgmetālu, dārgakmeņu un to izstrādājumu apritē, kā arī lai uzlabotu un sakārtotu uzņēmējdarbības vidi.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par iekšējo auditu valsts aģentūrās”.

Akceptēts noteikumu projekts “Darbu saraksts un obligāto veselības pārbaužu periodiskums personām, kuras nodarbinātas darbā, kas saistīts ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai”. Obligātās pirmreizējās un periodiskās veselības pārbaudes paredzēts veikt personām, kuru darbs ir tieši saistīts ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai un kuras ir nodarbinātas šādos uzņēmumos, iestādēs un organizācijās: kādā no pārtikas aprites posmiem; frizētavās un kosmētiskajos kabinetos; publiskas lietošanas peldbaseinos; publiskas lietošanas pirtīs; solārijos; tūrisma mītnēs; dienesta viesnīcās; pirmsskolas izglītības iestādēs; vispārējās izglītības iestādēs; profesionālās izglītības iestādēs; bērnu interešu izglītības iestādēs; bērnu darba un atpūtas nometnēs; sociālās aprūpes institūcijās; ārstniecības iestādēs un sanatorijās.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Dzelzceļa pasažieru un bagāžas pārvadājumu noteikumi”. Tie noteiks pasažieru, rokas bagāžas, bagāžas un kravas bagāžas pārvadāšanas kārtību; biļešu derīguma termiņus, biļešu, rokas bagāžas, bagāžas un kravas bagāžas kvīšu nodošanas un pārformēšanas kārtību; bagāžas un kravas bagāžas pieņemšanas un izsniegšanas kārtību; lietas (arī vielas), ko aizliegts pārvadāt rokas bagāžā, bagāžā vai kravas bagāžā; dzīvnieku pārvadāšanas noteikumus; pasažieru, rokas bagāžas, bagāžas un kravas bagāžas pārvadāšanas kontroles kārtību.

Akceptēts noteikumu projekts “Īpaši jutīgo teritoriju apsaimniekošanas pasākumu koordinācijas padomes nolikums”. Īpaši jutīgo teritoriju apsaimniekošanas pasākumu koordinācijas padome būs konsultatīva institūcija, kas sniegs ieteikumus valsts pārvaldes institūcijām valsts politikas veidošanā lauksaimnieciskā piesārņojuma ar nitrātiem saistītajos jautājumos.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par zinātnes virzienu prioritātēm fundamentālo un lietišķo pētījumu finansēšanai 2002. — 2005.gadam”. Paredzams, ka prioritātes fundamentālo un lietišķo pētījumu finansēšanai 2002. — 2005.gadam būs: informācijas tehnoloģijas (sistēmu un programmatūras inženierijas jaunas tehnoloģijas, telematika, multimediju sistēmas un telekomunikācijas), organiskā sintēze un biomedicīna (gēnu terapija, jaunas tehnoloģijas bioloģiski aktīvo vielu sintēzē); materiālzinātnes (nanomateriāli, jauni materiāli mikroelektronikai, fotonikai un optoelektronikai, biomateriāli un citi kompozītie materiāli); mežs un koksnes tehnoloģijas (mežu attīstība, koksnes biomasas racionāla izmantošana, koksnes dziļās pārstrādes tehnoloģijas); letonika (latviešu valoda un kultūra).

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par profesionālās izglītības programmu īstenošanas izmaksu minimumu uz vienu izglītojamo”.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!