• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 30. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2001., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55157

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 29. oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

31.10.2001., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 30. oktobra sēdē

Akceptēts rīkojums “Par Ministru kabineta balvas piešķiršanu”. Ministru kabineta balva piešķirta: Jānim Stradiņam, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentam, akadēmiķim, profesoram, habilitētajam ķīmijas zinātņu doktoram, — par zinātnisko darbu ciklu Latvijas (Rīgas) zinātņu un kultūras vēsturē; Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim — par augstvērtīgām koncertprogrammām un ieguldījumu Latvijas un Baltijas mūzikas popularizēšanā; Betijai Strautniecei, māksliniecei, Tautas lietišķās mākslas studijas “Dzīne” vadītājai, — par mūža ieguldījumu tautas mākslas attīstībā un Latvijas kultūrvides veidošanā; Valdim Zariņam, vijolniekam, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesoram, — par nozīmīgu ieguldījumu latviešu vijoļmākslas attīstībā; Baibai Skridei, vijolniecei, — par izciliem sasniegumiem atskaņotājmākslā 2001.gadā.

Akceptēts rīkojums “Par Rīgas arodizglītības iestāžu Centralizētās grāmatvedības reorganizāciju”. Centralizētās grāmatvedības funkcijas tiks nodotas Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošajām profesionālās izglītības iestādēm.

Akceptēts rīkojums “Par Izglītības un zinātnes ministrijas Centralizētās grāmatvedības reorganizāciju”.

Akceptēts rīkojums “Par valsts kredīta studējošajiem dzēšanu no valsts budžeta līdzekļiem”. Tas paredz 2001.gadā sākt dzēst kredītu kredīta ņēmējiem, kuri pēc augstskolas beigšanas strādā atbilstoši iegūtajai akadēmiskajai vai profesionālajai izglītībai. Kredīti tiks dzēsti 125 valsts un pašvaldību izglītības iestāžu skolotājiem šādā secībā: rajonos – visu mācību priekšmetu, pirmsskolas, profesionālās izglītības un arod(amat)mācības skolotājiem; republikas pilsētās – latviešu valodas, svešvalodas, matemātikas, informātikas, amatmācības un mājturības, fizikas, vizuālās mākslas, mūzikas, sporta un pirmsskolas skolotājiem, kā arī tiem skolotājiem, kuri mazākumtautību izglītības iestādē mācību priekšmetu māca valsts valodā, matemātikas un dabaszinību (fizikas, ķīmijas) skolotājiem profesionālās vidējās izglītības pakāpē un profesionālās izglītības un arod(amat)mācības skolotājiem. Kredīts tiks dzēsts arī pieciem valsts un pašvaldību izglītības iestāžu sporta treneriem, 10 valsts un pašvaldību izglītības iestāžu sociālajiem pedagogiem, 15 valsts un pašvaldību iestāžu sociālās aprūpes speciālistiem, 10 valsts un pašvaldību institūciju psihologiem (izglītības, sociālās aprūpes un sociālās korekcijas iestādēs strādājošajiem, kā arī tiem, kas tiešo darba uzdevumu veikšanā ir saistīti ar sabiedrības riska grupām), 10 valsts dibināto augstskolu lektoriem un asistentiem, pieciem valsts un pašvaldību bibliotēku bibliogrāfiem un bibliotekāriem, astoņiem valsts un pašvaldību kultūras institūciju un izglītības iestāžu koncertmeistariem, baletmeistariem, horeogrāfiem un diriģentiem, 10 valsts dibināto augstskolu laboratoriju vadītājiem, laborantiem un tehniķiem un diviem valsts institūciju vides saimniecības speciālistiem.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Putnu un trušu gaļas aprites noteikumi”. Tie nosaka higiēnas prasības putnu gaļas un trušu gaļas apritei, kā arī veterinārās un higiēnas prasības putnu un trušu kautuvēm.

Valdība akceptēja noteikumus “Par Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes noteiktā sankciju režīma pret Dienvidslāvijas Federatīvo Republiku atcelšanu”.

Akceptēts rīkojums “Par J.Labanoviču”. Jānis Labanovičs apstiprināts Valsts energoinspekcijas direktora amatā.

Pieņemta zināšanai informācija par klasifikācijas un kodifikācijas sistēmas sponsorētājas valsts izvēli. Aizsardzības ministrijai par klasifikācijas un kodifikācijas sistēmas sponsorētājvalsti uzdots izvēlēties Franciju.

Valdība akceptēja grozījumu Ministru kabineta 2000.gada 5.aprīļa rīkojumā Nr.172 “Par Nacionālā attīstības plāna vadības grupu”. Plāna vadības grupā iekļauta Tieslietu ministrijas valsts sekretāres vietniece Solvita Harbaceviča.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas pārstāvju grupu Latvijas Republikas un Izraēlas Valsts kopējā izglītības, kultūras un zinātnes sadarbības starpvaldību komitejā”. Par Latvijas pārstāvju grupas vadītāju apstiprināts Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Lielpēters.

Valdība akceptēja grozījumu Ministru kabineta 1999.gada 24.marta rīkojumā Nr.146 “Par nacionālajām programmām ekonomiskās politikas realizācijai”. Programmu saraksts papildināts ar Latvijas nacionālo meža klāstera programmu.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā “Par nodokļiem un nodevām”. Grozījumu projekts paredz nodokļu administrācijas autonomijas līmeņa precizēšanu, nodokļu strīdu izskatīšanas procedūras un nodokļu administrācijas lēmumu pārsūdzēšanas kārtības precizēšanu ar mērķi nodrošināt efektīvas nodokļu strīdu apelācijas sistēmas izveidošanu, samazinot tiesās izskatāmo nodokļu strīdu skaitu, nodokļu parādu piedziņas sistēmas sakārtošanu, lai nodrošinātu efektīvu nodokļu maksājumu parādu iekasēšanu, kā arī pilnvarojumu Ministru kabinetam noteikt kārtību, kādā lietojamas, noformējamas pavadzīmes-rēķini, uzskaitāmas pavadzīmju-rēķinu veidlapas, kādā veicama to lietošanas uzraudzība un kontrole, lai nodrošinātu nodokļu aprēķinu, sakārtotu un precizētu pavadzīmju-rēķinu lietošanas tiesisko un faktisko pamatojumu.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par privatizējamās valsts akciju sabiedrības “Latvijas eksportkredīts” turpmāko darbību.

Valdība akceptēja pasākumu plānu dabasgāzes tirgus liberalizācijai Latvijas Republikā saistībā ar Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvu 98/30/EC “Par vienotiem noteikumiem iekšējam dabasgāzes tirgum”.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!