• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2001., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54471

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 1. oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

05.10.2001., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2. oktobra sēdē

Nobeigums. Informācijas sākums — "LV" Nr. 140, 3.10.2001.

Akceptēti "Gaļas produktu ražošanas noteikumi". Noteikumi nosaka higiēnas prasības gaļas produktu un citu dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanai, kā arī higiēnas prasības uzņēmumiem, kuri ražo vai atkārtoti iesaiņo gaļas produktus, gaļu saturošus produktus un citus dzīvnieku izcelsmes produktus.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 13.februāra noteikumos Nr.68 "Higiēnas prasības maltas gaļas un gaļas izstrādājumu ražošanai un izplatīšanai".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumus "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība naturalizācijas kārtībā piešķirta 399 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 62 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēti Tieslietu ministrijas iesniegtie priekšlikumi likumprojektam "Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā". Tieslietu ministrijai kopīgi ar Labklājības ministriju un Finansu ministriju uzdots precizēt sagatavotos priekšlikumus, ņemot vērā izteiktās piezīmes. Noteikts, ka finansu avots ir uzņēmējdarbības riska valsts nodeva. Precizētie priekšlikumi līdz 8.oktobrim iesniedzami Valsts kancelejā. Valsts kancelejai uzdots sagatavot priekšlikumus likumprojektam "Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā" iesniegšanai Saeimā. Tieslietu ministrijai uzdots sagatavot un mēneša laikā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā priekšlikumus par grozījumiem likumā "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju".

Pieņemti zināšanai priekšlikumi par prioritātēm jauniem neatliekamiem vienreizējiem izdevumiem investīcijām. Pamatā akceptēta satiksmes ministra Anatolija Gorbunova sniegtā prognoze ieņēmumiem no trīs jaunā standarta UMTS mobilo telekomunikāciju licenču (vienas — arī GSM 1800 standartā) izsolēm un termiņš šo ieņēmumu ieskaitīšanai valsts pamatbudžetā — 2002.gada augusts. Ministriem uzdots atkārtoti izvērtēt izvirzītās prioritātes jauniem neatliekamiem izdevumiem investīcijām, ņemot vērā, ka izdevumiem jābūt vienreizējiem, ja nepieciešams, attiecīgi precizēt priekšlikumus un līdz 2001.gada 5.oktobrim pulksten 12 iesniegt tos Finansu ministrijā. Nolemts jautājumu turpināt izskatīt nākamajā Ministru kabineta sēdē.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli". Tas paredz, ka ar algas nodokli apliekamais ienākums jūrniekiem, kas nodarbināti uz iekšzemes uzņēmuma īpašumā vai valdījumā esoša starptautiskajos pārvadājumos izmantota kuģa, ja kuģis ir reģistrēts Latvijas kuģu reģistrā, ir uz darba attiecību pamata gūtā ienākuma daļa Ministru kabineta noteikto divu gada (mēneša) minimālo darba algu apmērā. Bez tam grozījumu projekts paredz krājaizdevu sabiedrību izmaksātajiem procentiem par noguldījumiem piemērot analoģisku režīmu kredītiestāžu izmaksātajiem procentiem par noguldījumiem (depozītiem).

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli". Grozījumu projekts paredz, ka pašreizējā nodokļa likme 1,5% apmērā gan zemei, gan ēkām tiks saglabāta līdz 2004.gada 1.janvārim, kad ar nodokli būs apliekamas arī dzīvojamās mājas. Vienlaikus tas paredz ar 2003.gadu sākt ēku aplikšanu ar nodokli pēc to kadastrālās vērtības. Paredzēts arī noteikt pastāvīgu nodokļa atvieglojumu ēkām, kuras izmanto valsts aizsardzības, policijas, ieslodzījuma vietu, kā arī ugunsdrošības un glābšanas dienestu vajadzībām. Savukārt budžeta iestādēm nodokļa atvieglojums tiek pagarināts līdz 2003.gada 31.decembrim.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par pievienotās vērtības nodokli". Grozījumi paredz atcelt atbrīvojumus no nodokļa, kas neatbilst Eiropas Kopienas Padomes 1977.gada 17.maija Sestās direktīvas prasībām; noteikt nodokļa samazināto likmi (9%) medikamentu, medicīnisko ierīču un medicīnisko preču piegādēm, veterinārmedicīnas pakalpojumiem, zīdaiņiem paredzēto specializēto produktu piegādēm, grāmatu un masu informācijas līdzekļu piegādēm, viesu izmitināšanas pakalpojumiem, ūdens piegādei centralizētā ūdens apgādes sistēmā, kanalizācijas un sadzīves atkritumu savākšanas, pārvadāšanas un apglabāšanas pakalpojumiem; noteikt nodokļa atmaksu ārvalstu juridiskajām personām par Latvijā iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem; precizēt priekšnodokļa koriģēšanas kārtību par iegādāto, uzcelto, renovēto, rekonstruēto vai restaurēto nekustamo īpašumu; precizēt pārmaksātā nodokļa atmaksāšanas kārtību, ievērojot priekšnodokļa atskaitīšanas tiesības; atcelt termiņa ierobežojumu nodokļa piemērošanas kārtībai.

Akceptēts likumprojekts "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem sabiedriskajām organizācijām un to uzņēmumiem 2002.–2003.gadā". Tas paredz, ka 2002. un 2003.gadā no nekustamā īpašuma nodokļa maksājumiem par ēkām un būvēm tiek atbrīvotas šādas sabiedriskās organizācijas un to uzņēmumi: Latvijas Arhitektu savienība, Latvijas Bērnu fonds, Latvijas Invalīdu biedrība, Latvijas Kinematogrāfistu savienība, Latvijas Kultūras fonds, Latvijas Mākslinieku savienība, Latvijas Nedzirdīgo savienība, Latvijas Neredzīgo biedrība, Latvijas Komponistu savienība, Latvijas organizācija "Glābiet bērnus", Latvijas Ārstu biedrība, Latvijas Rēriha biedrība, Latvijas Rakstnieku savienība, Latvijas Sarkanais Krusts, Latvijas sporta biedrība "Daugava", Latvijas sporta biedrība "Vārpa", Latvijas Teātra darbinieku savienība, Latvijas Žurnālistu savienība, Maltas palīdzības dienests Latvijā, Rīgas Latviešu biedrība, Sorosa fonds — Latvija, Latviešu strēlnieku apvienība, Latvijas Republikas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība, Itas Kozakēvičas Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācija un Vides aizsardzības klubs.

Pamatā akceptēts likumprojekts "Par transportlīdzekļu ikgadējo nodevu". Satiksmes ministrijai kopīgi ar Valsts kanceleju uzdots precizēt likumprojektu saskaņā ar ministrijas iesniegtajā izziņā ietvertajiem priekšlikumiem un iesniegt projektu izskatīšanai nākamajā Ministru kabineta sēdē.

Ministru kabinets apstiprināja Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas papildinājumu sadaļā "Konkurences politika". Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu delegācijai uzdots, ja nepieciešams, patstāvīgi izstrādāt un iekļaut oficiālās nostājas papildinājumā sarunām nepieciešamo paskaidrojošo informāciju. Pēc Eiropas Komisijas rakstiskā atzinuma saņemšanas par speciālo ekonomisko zonu un brīvostu darbību reglamentējošajiem tiesību aktiem nodokļu politikas jomā Finansu ministrijai uzdots sadarbībā ar Ārlietu ministriju izstrādāt un iesniegt Ministru kabinetā nepieciešamos grozījumus valsts atbalsta un nodokļu politikas jomā likumā "Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās", Ventspils brīvostas likumā un Rīgas brīvostas likumā. Lai izpildītu Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas papildinājumā sadaļā "Konkurences politika" ierakstītās saistības, likumā "Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās" noteikts: beigu termiņš tiešo nodokļu atvieglojumu piemērošanai Rīgas brīvostas un Ventspils brīvostas licencētām uzņēmējsabiedrībām un brīvostu pārvaldēm ir 2017.gada 31.decembris; valsts atbalsts, ko zonas uzņēmējsabiedrība vai licencēta uzņēmējsabiedrība saņem sākotnējo investīciju veikšanai dažādu atbalsta projektu vai programmu ietvaros, kopā nepārsniedz 50% intensitāti vai Reģionālajā atbalsta kartē noteikto atbalsta intensitāti.

Akceptēta Latvijas Republikas Nacionālās drošības koncepcija. Tā nosaka vadlīnijas valsts institūciju darbībai, atbalstot valsts kopējo drošības politiku un izstrādājot atsevišķus nozaru plānus un programmas.

Valdība akceptēja Aizsardzības ministrijas iesniegto Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku virsnieku militārās izglītības koncepciju. Koncepcija paredz izveidot vienotu NBS virsnieku sagatavošanas sistēmu, kura nodrošinās NATO principiem atbilstošu militārās izglītības kvalitāti, pēctecību, un nodrošināt militārās karjeras plānošanas iespējas. Aizsardzības ministrijai uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā līdz 2001.gada 1.decembrim iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā nepieciešamos grozījumus: Nacionālo bruņoto spēku likumā, Augstskolu likumā, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Satversmē, Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumos Nr.219 "Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts no valsts budžeta līdzekļiem", Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumos Nr.220 "Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu".

Pieņemta zināšanai informācija par tiesvedības procesa gaitu Starptautiskās Tirdzniecības palātas šķīrējtiesā lietā "Akciju sabiedrība "Tilts Communications" pret Latvijas Republiku".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Ungārijas Republikas valdības līgumu par personu atpakaļuzņemšanu".

Akceptēts Indikatīvais rīcības plāns Šengenas acquis prasību īstenošanai.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!