• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2001., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54439

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2. oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

05.10.2001., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2. oktobra sēdē

Akcepts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Bulgārijas Republikas valdības līgumu par to personu atpakaļuzņemšanu, kuras ieceļo to teritorijā un uzturas nelikumīgi".

Valdība akceptēja "Noteikumus par darba vietu aprīkošanu uz ceļiem". Darba vietas aprīkošanu ar ceļa zīmēm, ierobežojošām un novirzošām ierīcēm nodrošina persona, kas veic ceļu būvniecības, remonta, kā arī citus darbus uz ceļiem, saskaņojot to ar Latvijas Autoceļu direkciju.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 3.oktobra noteikumos Nr.347 "Noteikumi par prasībām pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai".

Valdība akceptēja grozījumu Ministru kabineta 2001.gada 16.janvāra noteikumos Nr.21 "Kārtība, kādā ārvalstu karakuģi iebrauc un uzturas Latvijas Republikas teritoriālajos ūdeņos, iekšējos ūdeņos un ostās un izbrauc no tiem". Noteikumu trešais punkts izteikts šādā redakcijā: "Atļauju ārvalstu karakuģiem ar atomdzinējiem un kodolieročiem iebraukt Latvijas Republikas teritoriālajos ūdeņos, iekšējos ūdeņos un ostās izdod aizsardzības ministrs, iepriekš par to rakstiski informējot Ārlietu ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju." Grozījumi nepieciešami, lai sekmīgi nodrošinātu Latvijas spējas nākotnē piedalīties Ziemeļatlantijas līguma organizācijas 5.pantā paredzētajos kolektīvās aizsardzības pasākumos, nodrošinātu iespēju visiem NATO spēku veidiem uzturēties Latvijas teritorijā krīzes situācijā, kā arī lai veicinātu starptautisko sadarbību aizsardzības jomā.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 20.februāra noteikumos Nr.79 "Ierēdnim izvirzāmās obligātās prasības — augstākā izglītība — piemērošanas kārtība un termiņš". Grozījumos paredzēts, ka Valsts meža dienesta ierēdnim, kuram ir amata prasībām atbilstoša profesionālā vidējā izglītība, obligāto prasību piemēros no 2010.gada 2.janvāra. Valsts meža dienesta ierēdnim, kuram ir vidējā izglītība, līdz 2002.gada 1.oktobrim jāuzsāk amata prasībām atbilstošas profesionālās vidējās izglītības programmas apguve profesionālās izglītības iestādē vai studijas augstākās izglītības iestādē.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām".

Valdība akceptēja "Noteikumus par azbesta un azbesta izstrādājumu ražošanas radīto vides piesārņojumu un azbesta atkritumu apsaimniekošanu".

Akceptēti noteikumi "Dabas lieguma "Ances purvi un meži" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi". Tie nosaka dabas lieguma "Ances purvi un meži" individuālo aizsardzības un izmantošanas kārtību, kā arī tā funkcionālo zonējumu, lai nodrošinātu teritorijai raksturīgo vecupju, ezeru, kangaru un vigu ainavu kompleksa saglabāšanu un ar tiem saistīto sugu un biotopu daudzveidības aizsardzību.

Ministru kabinets akceptēja likumprojektu "Par 1971.gada 17.decembra Konvenciju par civiltiesisko atbildību kodolmateriālu pārvadājumu jomā".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 4.aprīļa noteikumos Nr.128 "Rotaļlietu drošuma noteikumi".

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektus likumos "Par ugunsdrošību", "Par policiju" un Robežsardzes likumā. Grozījumi paredz noteikt, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki ar speciālajām dienesta pakāpēm, Valsts policijas un Drošības policijas darbinieki ar speciālajām dienesta pakāpēm un robežsargi ir specializētā valsts civildienesta ierēdņi.

Akceptēti "Gaļas produktu ražošanas noteikumi". Noteikumi nosaka higiēnas prasības gaļas produktu un citu dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanai, kā arī higiēnas prasības uzņēmumiem, kuri ražo vai atkārtoti iesaiņo gaļas produktus, gaļu saturošus produktus un citus dzīvnieku izcelsmes produktus.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 13.februāra noteikumos Nr.68 "Higiēnas prasības maltas gaļas un gaļas izstrādājumu ražošanai un izplatīšanai".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumus "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība naturalizācijas kārtībā piešķirta 399 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 62 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēti Tieslietu ministrijas iesniegtie priekšlikumi likumprojektam "Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā".

Pieņemti zināšanai priekšlikumi par prioritātēm jauniem neatliekamiem vienreizējiem izdevumiem investīcijām. Pamatā akceptēta satiksmes ministra Anatolija Gorbunova sniegtā prognoze ieņēmumiem no trīs jaunā standarta UMTS mobilo telekomunikāciju licenču (vienas — arī GSM 1800 standartā) izsolēm un termiņš šo ieņēmumu ieskaitīšanai valsts pamatbudžetā — 2002.gada augusts.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli". Tas paredz, ka ar algas nodokli apliekamais ienākums jūrniekiem, kas nodarbināti uz iekšzemes uzņēmuma īpašumā vai valdījumā esoša starptautiskajos pārvadājumos izmantota kuģa, ja kuģis ir reģistrēts Latvijas kuģu reģistrā, ir uz darba attiecību pamata gūtā ienākuma daļa Ministru kabineta noteikto divu gada (mēneša) minimālo darba algu apmērā. Bez tam grozījumu projekts paredz krājaizdevu sabiedrību izmaksātajiem procentiem par noguldījumiem piemērot analoģisku režīmu kredītiestāžu izmaksātajiem procentiem par noguldījumiem (depozītiem).

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli". Grozījumu projekts paredz, ka pašreizējā nodokļa likme 1,5% apmērā gan zemei, gan ēkām tiks saglabāta līdz 2004.gada 1.janvārim, kad ar nodokli būs apliekamas arī dzīvojamās mājas. Vienlaikus tas paredz ar 2003.gadu sākt ēku aplikšanu ar nodokli pēc to kadastrālās vērtības. Paredzēts arī noteikt pastāvīgu nodokļa atvieglojumu ēkām, kuras izmanto valsts aizsardzības, policijas, ieslodzījuma vietu, kā arī ugunsdrošības un glābšanas dienestu vajadzībām. Savukārt budžeta iestādēm nodokļa atvieglojums tiek pagarināts līdz 2003.gada 31.decembrim.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par pievienotās vērtības nodokli".

Akceptēts likumprojekts "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem sabiedriskajām organizācijām un to uzņēmumiem 2002.–2003.gadā".

Pamatā akceptēts likumprojekts "Par transportlīdzekļu ikgadējo nodevu".

Ministru kabinets apstiprināja Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas papildinājumu sadaļā "Konkurences politika".

Akceptēta Latvijas Republikas Nacionālās drošības koncepcija.

Valdība akceptēja Aizsardzības ministrijas iesniegto Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku virsnieku militārās izglītības koncepciju. Koncepcija paredz izveidot vienotu NBS virsnieku sagatavošanas sistēmu, kura nodrošinās NATO principiem atbilstošu militārās izglītības kvalitāti, pēctecību, un nodrošināt militārās karjeras plānošanas iespējas.

Pieņemta zināšanai informācija par tiesvedības procesa gaitu Starptautiskās Tirdzniecības palātas šķīrējtiesā lietā "Akciju sabiedrība "Tilts Communications" pret Latvijas Republiku".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Ungārijas Republikas valdības līgumu par personu atpakaļuzņemšanu".

Akceptēts Indikatīvais rīcības plāns Šengenas acquisprasību īstenošanai.

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!