• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2001., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54336

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Phare" Korupcijas novēršanas projekta noslēgumu

Vēl šajā numurā

02.10.2001., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību

27. un 28. septembrī Helsinkos notika Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbības ministru sanāksme

Ikgadējās sanāksmess laikā tika izvērtēta astoņu valstu praktiskā sadarbība 2001.gadā, kā arī saskaņoti viedokļi par sadarbības prioritātēm 2002. gadā.

Šogad sanāksmi rīkoja Ziemeļu Ministru padomes (ZMP) prezidējošā valsts Somija. Sanāksmē piedalījās Ziemeļvalstu sadarbības ministri, tajā skaitā arī autonomo teritoriju pārstāvji no Grenlandes, Ālandu un Fēru salām, kā arī Baltijas valstu ārlietu ministriju pārstāvji. Latviju pārstāvēja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš, Lietuvu — Ārlietu ministrijas viceministrs Evalds Ignatavičs, Igauniju — ārlietu ministrs Tomass Henriks Ilvess.

Sanāksmes laikā Latvija, Lietuva un Igaunija aicināja Ziemeļvalstis arī nākamgada sadarbības programmā iekļaut projektus, kuru īstenošana sekmētu Baltijas valstu integrāciju Eiropas Savienībā. Baltijas valstis pauda kopīgu viedokli par lielākas iesaistes nepieciešamību Ziemeļvalstu Ministru padomes sadarbības programmu sagatavošanā un vadības koordinēšanā.

Ziemeļvalstis informēja, kā tiek īstenota Ziemeļvalstu Ministru padomes 2000.–2002. gada sadarbības programma, kurā iestrādāti Baltijas valstu priekšlikumi. Īpaši uzsvērts, ka jāturpina veiksmīgā sadarbība enerģētikā, lauku reģionu attīstībā, labklājības un izglītības jomā. Turpinot sadarbības ministru iepriekšējās tikšanās laikā (Rīgā 2000. gada oktobrī) aizsākto diskusiju par Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbības nākotnes iespējām, Ziemeļvalstis iepazīstināja ar šogad sagatavoto dokumentu “Baltijas un Ziemeļvalstu nākotnes sadarbība” (“Future Baltic and Nordic Co–operation”).

Baltijas un Ziemeļvalstis pārrunāja arī sadarbības iespējas ES Ziemeļu dimensijas attīstības sekmēšanā. Tika secināts, ka kopīgu pārrobežas projektu īstenošana ar Krievijas ziemeļrietumu reģioniem sniegtu ievērojamu ieguldījumu Baltijas jūras reģiona drošībai un labklājībai. Dānijas sadarbības ministre Marianne Jelveda informēja par Dānijas gaidāmās ES prezidentūras 2002.gada otrajā pusē prioritātēm ES Ziemeļu dimensijas kontekstā — arktiskā sadarbība, sadarbība ar Kaļiņingradas apgabalu, pārrobežu sadarbība, cīņa ar organizēto noziedzību.

Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbības ministru sanāksmes notiek kopš 1996.gada.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!