• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 25. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2001., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kaimiņš atbraucis ciemos

Vēl šajā numurā

27.09.2001., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 25. septembra sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — “LV” Nr. 136, 26.09.2001.

 

Akceptēts konceptuālais jautājums par ģimenes valsts pabalstu sistēmas pilnveidošanu. Akceptēts problēmas risinājuma variants, kas paredz, saglabājot esošo pabalstu sistēmu, trīs gadu laikā pāriet uz vienādu ģimenes valsts pabalsta apmēru par visiem pirmajiem bērniem ģimenē neatkarīgi no viņu dzimšanas gada. Tā īstenošana paredzēta, sākot ar 2003.gadu. Pabalsta summa būs nosakāma latos, nevis procentos no valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta. Labklājības ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju un Latvijas Pašvaldību savienību uzdots izvērtēt pabalsta garantētā minimālā ienākuma nodrošināšanai ieviešanai nepieciešamā finansējuma apmēru, kā arī izvērtēt pozitīvos un negatīvos faktorus, ja tiek īstenota pāreja tikai uz tiešu valsts atbalsta formu ģimenēm ar bērniem.

Pieņemti zināšanai Ekonomikas ministrijas iesniegtie priekšlikumi nabadzības monitoringa sistēmas izveidei. Ekonomikas ministrijai uzdots monitoringa sistēmā paredzētos pasākumus finansēt valsts budžetā iedalīto līdzekļu ietvaros.

Ministru kabinets nolēma neakceptēt iesniegto Rīcības plāna nabadzības novēršanai 2001.—2003.gadam projektu. Visām ministrijām, kā arī īpašu uzdevumu ministru sekretariātiem uzdots norīkot atbildīgo amatpersonu, kas ministriju kompetences jautājumus pārrauga un koordinē nabadzības novēršanas aspektā, un informēt par šo personu Labklājības ministriju. Labklājības ministrijai kopīgi ar Ekonomikas ministriju un minētajām amatpersonām uzdots līdz 2002.gada 15.februārim izstrādāt un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā ieteikumu projektu valsts un pašvaldību institūcijām, lai to projektos tiktu ņemta vērā ietekme uz nabadzības novēršanu, projektu īstenošanā tiktu iesaistītas arī nevalstiskās organizācijas un līdzekļi mērķtiecīgi tiktu novirzīti nabadzības novēršanas problēmu risināšanai.

Valdība pamatā akceptēja īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās Jāņa Krūmiņa iesniegto stratēģiju konceptuālā ziņojuma par pašvaldību administratīvi teritoriālā iedalījuma projektu virzīšanai izskatīšanai Saeimā.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par darba grupas izveidošanu ar starptautiskā terorisma apkarošanu saistīto jautājumu risināšanai”.

Pieņemts zināšanai ziņojums par Nacionālā attīstības plāna sagatavošanu. Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Robertam Zīlem uzdots līdz 2001.gada 1.decembrim iesniegt Nacionālās attīstības plāna projektu izskatīšanai Ministru kabinetā. Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīlem uzdots sagatavot un līdz 2001.gada 15.oktobrim iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē Eiropas Savienības “Phare” 2002.gada programmas “Ekonomiskā un sociālā kohēzija” speciālās vadlīnijas.

Akceptēti “Noteikumi par valsts nodevas likmi par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu 2002.gadā”. Noteikumi nosaka valsts nodevas likmi 2002.gadā par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu atsevišķi katram regulējamās nozares sabiedrisko pakalpojumu veidam, pamatojoties uz sabiedrisko pakalpojumu gada neto apgrozījumu 2001.gadā un regulatora darbības nodrošināšanai nepieciešamajiem izdevumiem 2002.gadā. Valsts nodevas likme 2002.gadā katram regulējamās nozares sabiedrisko pakalpojumu veidam ir divi lati par katriem 1000 latiem (0,2 procenti) no uzņēmuma sniegtā attiecīgā sabiedriskā pakalpojuma veida neto apgrozījuma 2001.gadā. Finansu ministrijai uzdots noteikumu projektā paredzēt, ka dzelzceļa nozarei tiek piemērota 0,1 % likme.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 26.jūnija noteikumos Nr.282 “Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas darbinieku darba samaksas noteikumi”.

Ministru kabinets akceptēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumprojektu. Tieslietu ministrijai uzdots precizēt likumprojektu. Tieslietu ministrijas darba grupai korupcijas novēršanas institucionālās sistēmas ieviešanai nepieciešamo normatīvo aktu izstrādāšanai uzdots līdz 2001.gada 20.oktobrim sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā nepieciešamos grozījumus normatīvajos aktos saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumprojektu. Jautājumu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbībai nepieciešamo finansējumu nolemts izskatīt vienlaikus ar likumprojektu “Par valsts budžetu 2002.gadam”.

Pieņemta zināšanai informācija par 2000.gada valsts budžeta izpildes pārskatu. Akceptēts 2000.gada valsts budžeta izpildes un pašvaldību budžetu (to finansiālā stāvokļa) pārskats. Valdība pieņēma zināšanai Valsts kontroles atzinumu par 2000.gada valsts budžeta izpildes un pašvaldību budžetu (to finansiālā stāvokļa) pārskatu.

Ministru kabinets apstiprināja Valsts investīciju programmas projektu 2002.gadam, paredzot: — no pamatbudžeta dotācijas 45,813 milj. latu (t.sk. pašvaldībām 6,486 milj. latu), — no speciālā budžeta 7,418 milj. latu, — no aizdevumiem 16,613 milj. latu (t.sk. pašvaldībām 10,406 milj. latu), — valsts galvojumus 1,750 milj. latu. Finansu ministrijai kopīgi ar Ekonomikas ministriju uzdots precizēt valsts budžeta projektā 2002.gadam un valsts investīciju programmā 2002.—2004.gadam valsts investīciju projektu saistības 2003., 2004. un turpmākajiem gadiem atbilstoši likumam “Par valsts budžetu 2001.gadam”, kā arī šim protokollēmumam. Apstiprināti šādi priekšlikumi 2002.gadam un turpmākajiem gadiem: Aizsardzības ministrijai projektam MD04—01 “Tālās darbības 3D radara iegāde” 2002.gadā – 5,684 milj. latu, 2003.gadā — 2,186 milj. latu; Aizsardzības ministrijai projektam MD33 “Aizsardzības ministrijas un NBS IT un informācijas drošības attīstība” 2002.gadā – 0,428 milj. latu, 2003.gadā — 0,258 milj. latu, 2004.gadā — 0,320 milj. latu; Iekšlietu ministrijai projektam IA33 “Ventspils pilsētas un rajona policijas pārvaldes administratīvā kompleksa būvniecība” 2002.gadā – 0,074 milj. latu, 2003.gadā — 0,370 milj. latu, 2004.gadā — 0,370 milj. latu, neuzņemoties saistības turpmākajiem gadiem; Iekšlietu ministrijai projektam IA44 “Iedzīvotāju apziņošanas nodrošināšana ārkārtējās situācijās” 2002.gadā — 0,442 milj. latu, 2003.gadā — 0,337 milj. latu, 2004.gadā — 0,353 milj. latu. Apstiprināti Aizsardzības ministrijas, Satiksmes ministrijas, kā arī Iekšlietu ministrijas (tikai ar valsts robežu saistītie projekti — IA–16 “Valsts austrumu robežas infrastruktūras attīstība”, IA–22 “Robežas tehniskās apsardzības, kontroles un informācijas sistēmas izveide” un IA–20 “Latvijas Republikas valsts robežas atjaunošana”) iesniegtie priekšlikumi investīciju projektu pamatbudžeta ilgtermiņa saistību pārdalei. Nolemts ministriju iesniegtos priekšlikumus investīciju projektu pamatbudžeta ilgtermiņa saistību palielinājumam neapstiprināt, izņemot Īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās sekretariāta iesniegto priekšlikumu par projektu EV63–01 “Pašvaldību vienotā informācijas sistēma”; projektam 2002.gadā paredzēt 0,960 milj. latu, 2003.gadā — 0,960 milj. latu, neuzņemoties saistības turpmākajiem gadiem. Pieņemta zināšanai satiksmes ministra Anatolija Gorbunova sniegtā informācija par prognozi ieņēmumiem no trim jaunā standarta UMTS mobilo telekomunikāciju licenču (vienas — arī GSM 1800 standartā) izsolēm.

Pieņemta zināšanai informācija par iespējamiem uzņēmumu ienākuma nodokļa likmes samazināšanas veidiem un to fiskālo efektu, kā arī par šo jautājumu izteiktie viedokļi. Valdība nolēma jautājumu par uzņēmumu ienākuma nodokļa likmes samazināšanas atbilstošāko variantu turpināt izskatīt Ministru kabineta sēdē pēc tā apspriešanas Koalīcijas padomē.

Valdība pamatā akceptēja likumprojektu “Par transportlīdzekļu ikgadējo nodevu”.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 2001.gada 30.maija rīkojumā Nr.286 “Par “Sapard” programmas uzraudzības komitejas izveidošanu”.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!