• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs:- tiekoties ar Francijas Republikas Nacionālās asamblejas Ārlietu komisijas sekretāru- uzstājoties Transporta un sakaru institūtā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2001., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54199

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

27.09.2001., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

— tiekoties ar Francijas Republikas Nacionālās asamblejas Ārlietu komisijas sekretāru

Vakar, 26.septembrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Francijas Republikas Nacionālās asamblejas Ārlietu komisijas sekretāru Pjēru Branā (Pierre Brana).

Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas ārpolitisko prioritāšu īstenošanas gaita. I. Bērziņš informēja par Latvijas paveikto, integrējoties ES un NATO, kā arī raksturoja šībrīža sadarbību ar kaimiņvalstīm. Ministrs augstu novērtēja Latvijas un Francijas attiecību pašreizējo stāvokli un Francijas nozīmīgo ieguldījumu Eiropas paplašināšanās procesos. P. Branā informēja, ka ieradies Latvijā, lai izpētītu, kādu palīdzību Francijas parlaments varētu sniegt Latvijai Eiropas integrācijas jautājumos. P. Branā arī pauda pārliecību, ka Eiropas paplašināšanās procesiem ir jāturpinās gan ātri, gan kvalitatīvi.

Raksturojot attiecības ar kaimiņvalstīm, I. Bērziņš atzīmēja ciešo sadarbību, kas ir izveidojusies trīs Baltijas valstīm un Skandināvijas valstīm, kā arī uzsvēra Latvijas ieinteresētību aktivizēt attiecības ar Krieviju. Ministrs pauda viedokli, ka nākotnē Latvija kā ES un NATO robežvalsts ar Krieviju varētu dot savu pozitīvo ieguldījumu sadarbības veidošanā starp ES un NATO no vienas puses un Krieviju — no otras.

Sarunas gaitā notika arī viedokļu apmaiņa par iespējamo Francijas palīdzību cīņā ar korupciju.

— uzstājoties Transporta un sakaru institūtā

Vakar, 26. septembrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Transporta un sakaru institūtā studējošo jaunatni un mācību spēkiem. Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas ārpolitiskās prioritātes pēdējo starptautisko notikumu kontekstā. Ministrs uzsvēra, ka Latvijas ārpolitiskās prioritātes — integrācija ES, virzība uz NATO un labu attiecību veidošana ar kaimiņvalstīm — paliks nemainīgas.

I. Bērziņš atzīmēja, ka Latvija turpinās aktīvi sadarboties ar sabiedrotajiem cīņā pret starptautisko terorismu, jo tikai tā var tikt garantēta vispārējā drošība. Ministrs akcentēja, ka Latvijas valdības lēmums par pretterorisma darba grupas izveidi ir konkrēts saskaņotas rīcības piemērs visu sabiedroto kopējām pūlēm šajā virzienā. I. Bērziņš augstu novērtēja Krievijas iesaisti kopējā starptautiskajā cīņā pret terorismu.

Ministrs aicināja studentus iesaistīties diskusijās par Latvijas vietu nākotnes Eiropā un uzsvēra, ka tieši akadēmiski izglītota un profesionāli sagatavota jaunatne ir garantija Latvijas panākumiem, integrējoties transatlantiskajās struktūrās.

Transporta un sakaru institūts ir privātā augstskola, kur izglītību iegūst 1600 studenti, no tiem 100 — latviešu valodā, 60 — angļu, pārējie — krievu valodā. Studiju darbs institūtā organizēts 4 studiju programmās: datoru zinātnes, vadības zinātnes, transporta vadība un loģistika, ekonomika, elektronikas zinātnes.

Šī ir kārtējā ministra tikšanās ar studējošo jaunatni. Iepriekš ministrs ir lasījis lekcijas gan Latvijas reģionu augstskolās — Valmierā, Jelgavā, Ventspilī, Rēzeknē, gan arī Rīgā — Baltijas krievu institūtā. Nākamā ministra lekcija plānota Rīgas Stradiņa universitātē.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!