• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mācību līdzekļiem latviešu valodas apguvei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2001., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54196

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patriotisku studentu korporāciju "Patria", tās 75. gadareizē

Vēl šajā numurā

27.09.2001., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mācību līdzekļiem latviešu valodas apguvei

Kopš vakardienas, 25. septembra, Rīgā, Arhitektu namā, Torņa ielā, četras dienas notiek mācību līdzekļu izstāde, ko kopīgi rīko apgāds “Izglītība” un Latviešu valodas apguves valsts programma (LVAVP). Izstāde ir veltīta Eiropas valodu gadam, un tās nosaukums ir “Valoda: dzīvē, skolā, ģimenē”.

Viena no LVAVP prioritātēm ir mūsdienīgu mācību līdzekļu veidošana un izdošana mazākumtautību skolām, skolotājiem, un pieaugušajiem. Izstādē būs apskatāmi vairāk nekā 80 dažādi latviešu valodas apguves mācību līdzekļi, ko veidojusi LVAVP.

LVAVP ir Izglītības un zinātnes ministrijas pārraudzīts valsts uzņēmums, bezpeļņas organizācija, kas darbojas kopš 1996. gada. Tās mērķis — veicināt visu Latvijas iedzīvotāju vēlmi apgūt un pilnveidot savu latviešu valodas prasmi, tādējādi saliedējot sabiedrību un mazinot valodisko sašķeltību.

Apgāds “Izglītība” ir viens no LVAVP galvenajiem sadarbības partneriem. Ar apgādu “Izglītība” LVAVP ir veiksmīgi sadarbojusies, izdodot savu žurnālu “Tagad”, kā arī rīkojot dažādas reklāmas aktivitātes.

Pēdējā dienā, 28. septembrī, notiks jauniešu diskusija, kurā piedalīsies jaunieši, sociologi, pedagogi, politiķi, valdības un Saeimas pārstāvji. Diskusiju mērķis ir veicināt dalībnieku pozitīvu izpratni par bilingvālo izglītību un pāreju uz mācībām valsts valodā no 2004. gada.

LVAVP informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!