• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas valodu dienām Igaunijas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2001., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54195

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mācību līdzekļiem latviešu valodas apguvei

Vēl šajā numurā

27.09.2001., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas valodu dienām Igaunijas Republikā

No 24. līdz 30. septembrim Igaunijā Eiropas valodu dienu ietvaros notiek vairāki pasākumi, kuri tiek rīkoti sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Igaunijā.

26. septembrī notika Dānijas kultūras institūta Latvijā un Igaunijā organizētais dāņu un latviešu dzejas, dejas un mūzikas uzvedums “Tauriņi”, kurā Rīgas baleta skolas horeogrāfe Regīna Kaupuža kopā ar komponistu Gunneru Mēlleru Pedersonu caur deju un mūziku atklās latviešu dzejnieces Vizmas Belševicas dzeju. Uzveduma nosaukumam un idejai kalpojis dāņu dzejnieces Ingeras Kristensenas dzejolis “Tauriņu ieleja”.

Tallinas Pedagoģiskajā institūtā noritēja speciālās stundas daudzās Eiropas valodās, izveidoti informatīvie stendi. Gan stends, gan arī speciālā stunda paredzēta arī latviešu valodai. Latvijas vēstniecība Igaunijā iepazīstinās ar latviešu valodas vēsturi, valodas struktūru, kā arī ar latviešu valodas apgūšanas iespējām Igaunijā. Tallinas Pedagoģiskajā institūtā un Tartu Universitātē tiek domāts par iespēju sākt latviešu valodas apgūšanu.

27. septembrī Latvijas vēstniecībā Igaunijā notiek pasākums, kas veltīts Annas Žīgures grāmatas “Latvijas zeme un debesis” iznākšanai igauņu valodā. Pasākumā piedalīsies pati autore, igauņu rakstnieks Illo Tūliks, aktieris Teniss Retseps. Pasākumu kuplinās arī neliels koncerts, ko sniegs flautiste Dita Krenberga un pianists Ventis Zilberts.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!