• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra un Lielbritānijas pārstāvju tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2001., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54176

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas delegācijas vizīti Japānā

Vēl šajā numurā

26.09.2001., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra un Lielbritānijas pārstāvju tikšanos

Vakar, 25.septembrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Lielbritānijas Karaliskās aizsardzības studiju koledžas starptautisko attiecību un drošības politikas jautājumu programmas klausītājiem.

Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas ārpolitiskās aktivitātes — integrācija ES, virzība uz NATO un attiecību veidošana ar kaimiņvalstīm. I.Bērziņš informēja par Latvijas paveikto galveno ārpolitisko prioritāšu realizācijā. Ministrs, atzīmējot Latvijas pamatnostādnes NATO integrācijas kontekstā, uzsvēra, ka Baltijas valstu līdzdalība NATO veicinās stabilitātes un uzplaukuma veidošanos reģionā. I.Bērziņš arī pauda viedokli, ka Latvijas līdzdalība NATO nav vērsta pret trešajām valstīm, bet gan uz kopīgu sadarbību cīņā pret jaunajiem izaicinājumiem, ar kuriem jāsastopas pasaulei, no kuriem viens ir terorisms. Ministrs arī uzsvēra, ka Latvijas līdzdalība ES un NATO veicinās sadarbību ar Krieviju, kā to parāda Krievijas attiecības ar jaunajām NATO dalībvalstīm. Ministrs apstiprināja, ka Latvija ir ieinteresēta labu kaimiņattiecību veidošanā ar Krieviju un ir gatava šo sadarbību attīstīt praktiskajā plāksnē.

Karaliskā aizsardzības studiju koledža ir izveidota 1927.gadā un ir augstākā akadēmiskā iestāde studijām aizsardzības jomā Lielbritānijā. Latvijā viesojas starptautisko attiecību un drošības politikas jautājumu programmas dalībnieki, kuru vidū ir augsta ranga militārpersonas no Lielbritānijas, ASV, Indijas, Saūda Arābijas, Nigērijas, Kataras, Šrilankas. Kursa ietvaros tiek rīkotas mācību vizītes dažādos pasaules reģionos, lai tiktos ar valsts augstākajām amatpersonām un apskatītu nozīmīgākos militāros, ekonomiskos un kultūras objektus. Minētā grupa jau ir apmeklējusi Krieviju un pēc viesošanās Latvijā dosies uz Zviedriju.

Vizītes laikā paredzētas tikšanās ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi—Freibergu, Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi, Saeimas Ārlietu, Aizsardzības un Iekšlietu komisijas pārstāvjiem, kā arī Liepājas, Ventspils, Valmieras, Siguldas un Ādažu apmeklējumi.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!