• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisko filatēlijas izstādi "Baltica ‘2001". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2001., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54011

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valoda ir laipa, kur cilvēki satiekas, valoda ir tilts, kas tautu un zemi vieno

Vēl šajā numurā

20.09.2001., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautisko filatēlijas izstādi "Baltica ‘2001"

14. septembrī "Latvijas pastā" tika atklāta starptautiskā filatēlijas izstāde "Baltica ‘2001", kas veltīta Baltijas valstu pasta administrāciju kopīgam pastmarku izdevumam "Baltijas jūras piekrastes daba". Izstādi atklāja Latvijas pasta ģenerāldirektors Aivars Droiskis un Latvijas Filatēlistu savienības prezidents Raimonds Jonītis. Izstādes atklāšanas uzrunā A.Droiskis atzīmēja, ka ar šo izstādi "Latvijas pasts" atzīmē arī savu 369.dzimšanas dienu, kas būs 28.septembrī.

Starptautiskajā filatēlijas izstādē piedalās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ālandu salu un Krievijas Federācijas pasta administrācijas, filatēlijas piederumu ražotājfirma "Prinz Verlag GMBH" (Vācija), kā arī Latvijas Filatēlistu savienība.

Izstādes apmeklētāji tajā var apskatīt Latvijas, Igaunijas un Lietuvas pirmskara periodā izdotās pastmarkas. Izstādē apskatāma arī godalgota pastmarku ekspozīcija – Pētera Zariņa pastmarku ekspozīcija "Latvija 1918—1940", kas šogad Japānā starptautiskajā filatēlijas izstādē "Philanipon ‘2001" ieguva apzeltīto medaļu.

Izstādes apmeklētājiem ir iespēja iegādāties Latvijas Republikas pastmarku katalogu, kurš arī šogad ieguva apzeltīto medaļu starptautiskajā filatēlijas izstādē Japānā.

Savukārt Krievijas Federācijas pasta administrācija izstādes apmeklētājiem piedāvā unikālas apzeltītas pastmarkas, kurām pievienots īpašs sertifikāts, kas norāda uz to, ka pastmarkās izmantots 22 karātu zelts.

Šī ir jau trešā starptautiskā filatēlijas izstāde, ko "Latvijas pasts" rīko pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas. Pirmā starptautiskā izstāde notika 1995., otrā — 1998.gadā. Turpmāk starptautiskās filatēlijas izstādes "Baltica" tiks rīkotas katru gadu pēc kārtas vienā no trim Baltijas valstīm.

Edmunds Bebrišs, "Latvijas pasta" mārketinga direktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!