• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu valstis atbalsta tās vērtības, uz kurām pamatojas visa civilizētā pasaule. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2001., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53927

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalsta akciju ASV bērniem

Vēl šajā numurā

19.09.2001., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu valstis atbalsta tās vērtības, uz kurām pamatojas visa civilizētā pasaule

Vakar, 18.septembrī, Igaunijas galvaspilsētā tikās triju Baltijas valstu, Somijas un Polijas prezidenti

Foto: A.F.I./epa

PREZIDENTI-1.JPG (63361 bytes)Vakar, 18.septembrī, Tallinā: Polijas Republikas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis, Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, Igaunijas Republikas prezidents Lennarts Meri, Somijas Republikas prezidente Tarja Halonena un Lietuvas Republikas prezidents Valds Adamkus

“Prezidenti stingri nosoda barbariskos terora aktus, kas vērsti pret Amerikas Savienotajām Valstīm. Prezidenti uzskata, ka šie terora akti bija uzbrukums brīvībai un civilizēto tautu tiesībām. Pieci prezidenti pauž savu solidaritāti Amerikas Savienotajām Valstīm un apstiprina savu valstu apņemšanos sniegt palīdzību cīņā pret terorismu.”

Vakar, 18.septembrī, Tallinā tikās triju Baltijas valstu, Somijas un Polijas prezidenti.

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga kopā ar Somijas prezidenti Tarju Halonenu, Igaunijas prezidentu Lennartu Meri, Lietuvas prezidentu Valdu Adamku un Polijas prezidentu Aleksandru Kvasņevski pauda nosodījumu terora aktiem, kas pagājušajā nedēļā notika ASV.

Prezidenti pieņēma kopīgu paziņojumu:

 

V.Vīķe–Freiberga uzsvēra, ka šajā tikšanās reizē tā saucamais “Baltijas pentagons” ir vēlreiz apliecinājis savstarpēju atbalstu centieniem iekļauties Eiropas un transatlantiskajās struktūrās.

Valsts prezidente pateicās Somijai par to, ka tā vienmēr atbalstījusi Baltijas valstu atkaliekļaušanos Eiropā un dalījusies savā pieredzē par integrāciju Eiropas Savienībā. Prezidente pateicās Somijai par tās atbalstu Baltijas valstīm NATO integrācijas procesā.

Valsts prezidente arī uzsvēra, ka visas piecas sanāksmē pārstāvētās valstis atbalsta visas tās demokrātiskās vērtības, uz kurām pamatojas gan Eiropa, gan visas pasaules civilizētā sabiedrība.

Prezidente arī atzīmēja Lennarta Meri personīgo ieguldījumu, vadot Igauniju pa tās attīstības ceļu, panākot valsts strauju izaugsmi. V.Vīķe–Freiberga sacīja: “Lennarts Meri ir liela personība, īsts draugs.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!