• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 18. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2001., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53926

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu valstis atbalsta tās vērtības, uz kurām pamatojas visa civilizētā pasaule

Vēl šajā numurā

19.09.2001., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 18. septembra sēdē

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā “Par Latvijas Banku”. Grozījumi paredz precizēt Latvijas Bankas uzdevumus attiecībā uz maksājumu sistēmām un paplašināt tās pilnvaras darbībām ar vērtspapīriem.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 6.oktobra noteikumos Nr.392 “Dzelzceļa pārbrauktuvju un pāreju ierīkošanas, aprīkošanas, apkalpošanas un slēgšanas noteikumi”. Tie paredz noteikt ierobežojumus jaunu IV kategorijas pārbrauktuvju ierīkošanai, ņemot vērā vilcienu kustības ātrumu atšķirības stratēģiskās un reģionālās nozīmes dzelzceļu līniju posmos un uz staciju sliežu ceļiem.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu “Elektronisko dokumentu likums”. Likums noteiks elektroniskā dokumenta un elektroniskā paraksta tiesisko statusu, piešķirot Elektronisko dokumentu likumā noteiktajā kārtībā parakstītam elektroniskam dokumentam juridisko spēku. Likumprojekts paredz, ka elektronisko dokumentu un elektronisko parakstu ieviešanai nepieciešami sertifikācijas pakalpojumu sniedzēji — fiziskas un juridiskas personas, kuras izsniegs personām elektroniskos sertifikātus un apliecinās elektroniskā paraksta piederību konkrētai personai. Lai nodrošinātu sertifikācijas pakalpojumu sniedzēju akreditāciju un uzraudzību, paredzēts izveidot uzraudzības iestādi. Paredzams, ka likums stāsies spēkā 2002.gada 1.jūlijā, elektronisko dokumentu apritē Latvijas Republikas valsts un pašvaldību iestādēm, starp Latvijas Republikas valsts un pašvaldību iestādēm, un fiziskajām un juridiskajām personām likums stāsies spēkā 2004.gada 1.janvārī, bet attiecībā uz komercķīlu reģistrāciju Uzņēmumu reģistrā kā pilotprojekta realizāciju elektronisko dokumentu ieviešanai Latvijā likums stāsies spēkā 2002.gada 1.jūlijā.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā “Par nodokļiem un nodevām”. Tas paredz ieviest jaunu valsts nodevas objektu — par sertifikācijas pakalpojumu sniedzēju akreditāciju un akreditācijas atjaunošanu.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par valsts ilgtermiņa mērķprogrammas “Lībieši Latvijā” vadības padomes darbību.

Akceptēti noteikumi “Valsts ilgtermiņa mērķprogrammas “Lībieši Latvijā” vadības padomes nolikums”. Valsts ilgtermiņa mērķprogrammas “Lībieši Latvijā” vadības padome ir koordinējoša institūcija, kas izveidota, lai veicinātu un koordinētu valsts un pašvaldību institūciju darbību valsts ilgtermiņa mērķprogrammas “Lībieši Latvijā” rīcības plāna izstrādē, apstiprināšanā un īstenošanā, kā arī sadarbību šajā jomā ar sabiedriskajām organizācijām, uzņēmumiem, fiziskajām un juridiskajām personām un ārvalstu institūcijām.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Jonizējošā starojuma avota drošības datu lapas aizpildīšanas un nosūtīšanas kārtība”.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par Starptautiskās atomenerģijas aģentūras statūtu 1999.gada 1.oktobra labojumiem”.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par vides aizsardzību”. Grozījumi nepieciešami, lai precizētu atsevišķas likuma normas atbilstoši spēkā esošajiem likumiem (Atkritumu apsaimniekošanas likums, likums ”Par radiāciju un kodoldrošību”), uzlabotu zaudējumu, kas radušies videi nodarītā kaitējuma rezultātā, noteikšanas tiesisko regulējumu, kā arī lai paredzētu deleģējumu Ministru kabinetam izdot noteikumus Eiropas Kopienas direktīvai “Par baterijām un akumulatoriem, kuros ir dažas bīstamas vielas”.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 2000.gada 6.jūnija noteikumos Nr.193 “Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu objekta minimālo un maksimālo apmēru”. 2002.gadā obligāto iemaksu maksimālais apjoms būs 173 000 latu gadā.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par inspicēšanas institūcijas bezpeļņas organizācijas sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Latvijas rūpnieku tehniskās drošības ekspertu apvienība” Latvijas – Vācijas TUV Berlīnes Brandenburgas kopuzņēmuma bīstamo iekārtu daļas pagaidu pilnvarošanu bīstamo iekārtu inspicēšanai”.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par vienkāršo spiedtvertņu, spiedieniekārtu un to kompleksu atbilstības novērtēšanas institūcijas pilnvarošanu”.

Akceptēti noteikumi “Par Ministru Padomes 1992.gada 12.augusta lēmuma Nr.331 “Par Latvijas Republikas pašvaldības policijas paraugnolikumu” atzīšanu par spēku zaudējušu”. Noteikumi spēku zaudē sakarā ar grozījumiem likumā “Par policiju”, kas paredz, ka Pašvaldības policijas paraugnolikumu apstiprina iekšlietu ministrs.

Akceptēti noteikumi “Jonizējošā starojuma avotu iepakošanas un marķēšanas kārtība”.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par Latvijas Būvniecības padomi”. Padomes priekšsēdētājs būs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vladimirs Makarovs, padomes priekšsēdētāja vietnieki — satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs un ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 2001.gada 15.maija sēdes protokollēmumā “Personām pārdotā vaislinieku bioprodukta un transplantēto embriju izlietojuma uzskaites kārtība”. Tas nosaka, ka Zemkopības ministrija līdz 2002.gada 1.jūlijam izstrādās un iesniegs Ministru kabinetā ciltsdarba likumprojektu.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 2001.gada 6.februāra sēdes protokollēmumā “Par līdzekļu piešķiršanu govju spongiozās encefalopātijas izpētes un kontroles pasākumiem”. Informācija par govju smadzeņu paraugu izmeklēšanas izpētes un kontroles rezultātiem iesniedzama Ministru kabinetā līdz 2002.gada 1.februārim.

Ministru kabinets akceptēja instrukciju “Kārtība, kādā aizpildāma normatīvā akta projekta anotācija”. Tā noteiks kārtību, kādā aizpildāma normatīvā akta projekta anotācija, to iesniedzot saskaņošanai atbilstoši valsts sekretāru sanāksmē nolemtajam un izskatīšanai Ministru kabinetā. Anotācijas mērķis ir nodrošināt Ministru kabinetā izskatāmo likumprojektu un Ministru kabineta noteikumu projektu sociālekonomiskās ietekmes un fiskālās ietekmes uz valsts budžetu un pašvaldību budžetiem izvērtēšanu, kā arī izslēgt savstarpēji pretrunīgu normatīvo aktu pieņemšanas iespēju.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!