• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par svinīgo pieņemšanu Pekinā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2001., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53838

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Pateicos jūsu valstij par atbalstu Meksikai"

Vēl šajā numurā

14.09.2001., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par svinīgo pieņemšanu Pekinā

Vakar, 13. septembrī, Ķīnas Tautas Draudzības asociācija par godu Baltijas valstu un Ķīnas diplomātisko attiecību nodibināšanas desmitgadei rīkoja svinīgo pieņemšanu. Pekinas vēsturiskajā centrā, kur atrodas Draudzības biedrība, tikās Baltijas valstu vēstniecību diplomāti, Draudzības biedrības vadība, pārstāvji no Ķīnas Tautas Republikas (ĶTR) Ārlietu un Ārējo ekonomisko sakaru ministrijas. Ar savu klātbūtni pieņemšanu bija pagodinājis pirmais ĶTR vēstnieks Latvijā Čens Di.

Savā uzrunā Draudzības asociācijas viceprezidents Su Guans atzīmēja Ķīnas un Baltijas valstu attiecību konstruktīvo un stabilo raksturu. Klātesošie bija vienisprātis, ka tas ir sasniegts samērā īsā vēsturiskā laika posmā. Latvijas vēstnieks Ķīnā Einars Semanis norādīja, ka tautas diplomātijai ir liela nozīme Ķīnas un Latvijas attiecību izveidē. Par to liecina gan sadraudzības pilsētu veiksmīgā sadarbība, gan intensīvie sakari kultūrā un izglītībā. Rīga ir sadraudzības pilsēta ar vienu no skaistākajām Ķīnas pilsētām Sudžou. Daugavpils plāno veidot sadraudzības tiltus ar Harbinu, šajā pilsētā agrāk bijusi arī latviešu kopiena. Interesi par šādu sadarbību ar ĶTR modernajām ostas pilsētām ir izrādījusi Liepāja. Pieņemšanas dalībnieki pieminēja 11. septembra traģisko notikumu upurus ASV un nosodīja terorismu.

Ķīnas pasts ir laidis klajā jubilejas aploksni. Uz tās ir Latvijas un ĶTR karogi un uzraksti latviešu un ķīniešu valodā “Veltīts Ķīnas Tautas Republikas un Latvijas Republikas diplomātisko attiecību nodibināšanas 10 gadu jubilejai. 1991. gada 12. septembris — 2001. gada 12. septembris”. Uz aploksnes ir divas krāšņas Ķīnas pastmarkas un speciāls zīmogs ar 12. septembra datumu.

Ar minētajiem notikumiem noslēdzas pasākumu sērija, kas bija veltīta 10 gadu jubilejai, kopš nodibinātas diplomātiskās attiecības starp Latviju un Ķīnu. Ķīnā sakarā ar jubileju viesojās grupa “Iļģi”, Latvijas Kultūras ministrijas delegācija valsts sekretāra Aivara Gaiļa vadībā. Šajā laikā Čančunas pilsētā starptautiska simpozija ietvaros tika atklātas divas latviešu tēlnieka Aigara Zemīša skulptūras. Pekinā notika pieņemšanas, ko rīkoja Baltijas valstu vēstniecības un Ķīnas Tautas Draudzības asociācija. Latvijā viesojās Ķīnas Tautas politiskās konsultatīvās padomes Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Tjaņs Dzeņpei un delegācija. T.Dzeņpei un S.Kalniete 1991. gadā parakstīja dokumentus par diplomātisko attiecību nodibināšanu starp Latvijas Republiku un Ķīnas Tautas Republiku.

Latvijas Republikas vēstniecība Ķīnas Tautas Republikā

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!