• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 11. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2001., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53802

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrijā

Vēl šajā numurā

13.09.2001., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 11. septembra sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — “LV” Nr.128 12.09.2001

Akceptēts Ekonomikas ministrijas iesniegtais projekts par enerģētikas politiku elektroenerģijas sektorā un pasākumu plāna projekts šīs politikas ieviešanai. Ekonomikas ministrijai uzdots precizēt programmu, ņemot vērā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Vladimira Makarova izteiktos priekšlikumus. Precizēto programmu uzdots saskaņot ar Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministriju un Zemkopības ministriju un iesniegt Valsts kancelejā. Atbildīgajām ministrijām uzdots nodrošināt pasākumu plānā noteikto uzdevumu izpildi paredzētajā termiņā.

Noteikts, ka Valsts investīciju programmas projektā 2002.—2004.gadam tiek iekļauti tikai likuma “Par valsts budžetu 2001.gadam” 15.pielikumā minētie projekti. Ekonomikas ministrijai uzdots attiecīgi precizēt Valsts investīciju programmas 2002.—2004.gadam projektu un iesniegt to Finansu ministrijai iekļaušanai valsts budžeta 2002.gadam projektā. Par jaunu investīciju projektu 2002.—2004.gadam finansēšanas iespējām Ministru kabinets lems pēc likumprojekta “Par valsts budžetu 2002.gadam” izskatīšanas pirmajā lasījumā. Ekonomikas ministrijai un Finansu ministrijai uzdots apkopot un iesniegt attiecīgus priekšlikumus Ministru kabinetā.

Pieņemts zināšanai ziņojums par vidēja termiņa budžeta mērķiem un prioritārajiem attīstības virzieniem. Valdība atbalstīja ziņojumā iekļauto variantu jautājumā par vidēja termiņa budžeta mērķiem un prioritārajiem attīstības virzieniem, kas paredz paplašināt budžeta prioritāšu loku atbilstoši 2002.gada valsts budžeta sagatavošanas gaitā nolemtajam, nosakot piecus vidēja termiņa budžeta mērķus un septiņus prioritāros attīstības virzienus. Akceptēts iesniegtais Ministru kabineta rīkojuma projekts par vidēja termiņa budžeta mērķiem un prioritārajiem attīstības virzieniem. Finansu ministrijai apstiprinātos vidēja termiņa budžeta mērķus un prioritāros attīstības virzienus uzdots iekļaut Makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas pamatnostādņu 2002.—2006.gadam projektā.

Pieņemta zināšanai informācija par risinājuma variantiem identifikācijas karšu izmantošanai vēlēšanu un tautas nobalsošanas procedūrās. Noteikts, ka 2002.gada vēlēšanās vēlēšanu tehniskā procedūra netiks grozīta.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par grozījumiem Identifikācijas karšu koncepcijā. Iekšlietu ministrijai uzdots precizēt Identifikācijas karšu koncepciju, paredzot iespēju saņemt identifikācijas kartes ar plašas funkcionalitātes mikroprocesoru, kuras būtu iespējams izmantot arī vēlēšanu procedūrā. Iekšlietu ministrijai kopīgi ar Ārlietu ministriju uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā līdz 1.novembrim iesniegt Ministru kabinetā pasu un identifikācijas karšu likumprojektu.

Pieņemta zināšanai informācija par privatizācijas sertifikātu izmantošanu. Nolemts jautājumu turpināt izskatīt nākamajā Ministru kabineta sēdē 13.septembrī. Ekonomikas ministrijai uzdots steidzami iesniegt Valsts kancelejā: ministrijas atzinumu, kurā izvērtēti ministrijas atbalstītā varianta, kā arī citu privatizācijas sertifikātu izmantošanas variantu juridiskie aspekti; Privatizācijas aģentūras juridisko atzinumu, kurā izvērtēts Ekonomikas ministrijas atbalstītais variants, kā arī citi privatizācijas sertifikātu izmantošanas varianti; neatkarīgu juristu atzinumu, kurā izvērtēts Ekonomikas ministrijas atbalstītais variants, kā arī citi privatizācijas sertifikātu izmantošanas varianti. Valdība uzdeva Tieslietu ministrijai un lūdz Ģenerālprokuratūru steidzami iesniegt Valsts kancelejā juridisku atzinumu, kurā izvērtēts Ekonomikas ministrijas atbalstītais variants, kā arī citi privatizācijas sertifikātu izmantošanas varianti.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!