• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2001., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53690

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izstādi "Vikingu kontakti ar Latviju" Oslo

Vēl šajā numurā

07.09.2001., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu Latvijā

6. septembrī pulksten 15 ANO namā Pils ielā 21 tika parakstīts ANO Attīstības programmas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas līgums par projekta īstenošanu, lai izstrādātu bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas priekšnosacījumus Latvijā.

Projekta realizēšana veicinās 2000. gada 16. maijā Ministru kabineta akceptētās Bioloģiskās daudzveidības nacionālās programmas ieviešanu.

Projekta ietvaros paredzēts izstrādāt bioloģiskās daudzveidības monitoringa sistēmu, kas ļaus pilnvērtīgi novērtēt gan dabā notiekošos procesus, gan arī cilvēka radīto ietekmi uz bioloģisko daudzveidību. Tiks izveidota arī finansu kontroles mehānismu sistēma, kas palīdzēs sabalansēt ekonomiskās attīstības intereses un dabas aizsardzības nepieciešamību.

Paredzēts arī izveidot interneta mājaslapu, kurā pēc projekta pabeigšanas varēs iepazīties gan ar paveikto dabas aizsardzībā, gan ar aktuālajiem projektiem, pasākumiem utt. Internetā būs pieejamas arī datu bāzes par aizsargājamām augu un dzīvnieku sugām, aizsargājamām teritorijām utt. Šādas mājaslapas izveidošanas nepieciešamību nosaka arī 1992. gadā pieņemtā Konvencija par bioloģisko daudzveidību, par kuras dalībvalsti 1995. gadā kļuva arī Latvija. Līgums paredz sagatavot un iesniegt ziņojumu par paveikto bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā Konvencijas par bioloģisko daudzveidību dalībvalstu konferencei.

Līdzekļus projekta veikšanai piešķīris Globālais vides fonds.

ANO pārstāvniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!