• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieces Čehijā akreditāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2001., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53452

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ģenerālprokurors: - intervijā Latvijas Radio 28.augustā

Vēl šajā numurā

29.08.2001., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieces Čehijā akreditāciju

22.augustā Prāgā Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Iveta Šulca iesniedza akreditācijas vēstuli Čehijas Republikas prezidentam Vāclavam Havelam.

Saņemot akreditācijas vēstuli, Čehijas Republikas prezidents apsveica Latviju valsts neatkarības atjaunošanas 10. gadskārtā, kuras svinībās Latvijā viņu pārstāvēja Čehijas prezidenta kancelejas vadītājs Ivo Mate. Prezidents atkārtoti izteica ielūgumu Latvijas Valsts prezidentei Vairai Vīķei—Freibergai apmeklēt vizītē Čehijas Republiku. Vēstniece informēja, ka Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe—Freiberga augsti vērtē prezidentu V.Havelu kā morālo līderi NATO paplašināšanas procesā. Prezidents izteica personīgu atbalstu un cerību, ka Baltijas valstis tiks uzaicinātas iestāties NATO gaidāmajā alianses Prāgas galotņu sanāksmē.

Pasniedzot akreditācijas vēstuli, vēstniece atzīmēja Čehijas kā vienas no svarīgākajām Latvijas sadarbības partnerēm Viduseiropā un Austrumeiropā nozīmi un uzsvēra, ka valstu dinamisko attiecību vēsture ir aizsākusies jau Latvijas pirmās neatkarības laikā.

Puses atzīmēja ļoti labās un plašās Latvijas — Čehijas divpusējās politiskās, ekonomiskās un kultūras attiecības.

Vēstniece uzsvēra, ka prezidenta V.Havela runa Bratislavā ir guvusi plašu atzinību Latvijas sabiedrībā un augstu tiek vērtēts prezidenta Havela personīgais ieguldījums Latvijas neatkarības stiprināšanā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!