• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu ārlietu ministru vizīti Islandē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2001., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53451

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieces Čehijā akreditāciju

Vēl šajā numurā

29.08.2001., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu ārlietu ministru vizīti Islandē

Lai atzīmētu desmitgadi kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas, 24.— 26.augustā Islandi apmeklēja Latvijas ārlietu ministrs I.Bērziņš, Igaunijas ārlietu ministrs T.H.Ilvess, Lietuvas ārlietu ministrs A.Vaļonis. Vizītes ietvaros notika tikšanās ar Islandes ārlietu ministru Hallduru Asgrimsonu, kā arī vairāki svinīgi pasākumi. 25.augustā notika Latvijas, Igaunijas un Lietuvas mākslas izstādes atklāšana, kā arī Islandes premjerministra Dāvida Odsona ( David Oddsson ) rīkota pieņemšana. Trīs Baltijas valstu ārlietu ministri, Islandes premjerministrs un ārlietu ministrs parakstīja Kopīgo deklarāciju par diplomātisko attiecību atjaunošanas desmito gadadienu, kurā atzīmēta ministru griba un apņēmība arī turpmāk nodrošināt ciešu sadarbību un draudzību starp Islandi un Baltijas valstīm.

Uzturoties Islandē, ārlietu ministrs pateicās Islandes tautai par tās ieguldījumu Latvijas neatkarības atjaunošanā un uzsvēra Islandes lēmuma atzīt Baltijas valstu neatkarību nozīmīgo un īpašo lomu 1991. gadā, jo Islande bija pirmā valsts, kas 1991.gada 26.augustā atjaunoja diplomātiskās attiecības ar Baltijas valstīm. Sarunu laikā ar Islandes premjerministru un ārlietu ministru tika pārrunāta NATO paplašināšanās tematika, kur Islandes puse pauda stingru atbalstu Baltijas valstu uzņemšanai NATO, kā arī atzīmēta nepieciešamība tālāk attīstīt ekonomisko sadarbību.

Līdztekus ministru vizītei notika Latvijas, Igaunijas un Islandes tūrisma firmu seminārs, lai aktivizētu Baltijas valstu un Islandes sadarbību tūrisma jomā. Tūrisms ir viena no perspektīvākajām Latvijas un Islandes sadarbības jomām, kuru veicināt palīdzēs arī šī gada 9.jūlijā spēkā stājies Latvijas–Islandes līgums par sadarbību tūrismā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!