• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - tiekoties ar Beļģijas finansu ministru - tiekoties ar Polijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2001., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: - intervijā Latvijas Radio 22. augustā

Vēl šajā numurā

24.08.2001., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar Beļģijas finansu ministru

22.augustā pie Ministru prezidenta vizītē ieradās Beļģijas Karalistes finansu ministrs Didjē Reinderss, lai apspriestu jautājumus, kas skar Eiropas Savienības nākotni un Beļģijas kā prezidējošās valsts lomu tajā. Sarunu dalībnieki atzina, ka abu valstu sadarbība ir plaši izvērsta, vienlaikus attīstoties arī Latvijas sadarbībai ar Beļģijas reģioniem.

Finansu ministrs atzinīgi novērtēja Latvijas sasniegto Zviedrijas prezidentūras laikā un apliecināja, ka Beļģija savas prezidentūras laikā veicinās arī pārējo sarunu sadaļu slēgšanu. Latvija plāno Beļģijas prezidentūras laikā slēgt astoņas līdz desmit sadaļas, par svarīgāko uzskatot sarunas par lauksaimniecības un vides aizsardzības sadaļām. D.Reinderss atzina, ka Latvijai jāpievērš pastiprināta uzmanība privatizācijas procesam, kā arī pieņemto likumu īstenošanai un izpildei ne tikai galvaspilsētā, bet arī valsts reģionos. Ministru prezidents informēja D.Reindersu, ka Latvijā pašlaik privatizēti jau 98% lielo uzņēmumu.

Apspriežot jautājumu par korupcijas apkarošanu, Ministru prezidents norādīja, ka valdība akceptējusi pretkorupcijas koncepciju, un informēja, ka nākamajā valdības sēdē tiks izskatīts jautājums par pretkorupcijas biroja izveidošanu.

Atbildot uz Ministru prezidenta jautājumu par iespēju noslēgt līgumu starp abām valstīm par nodokļu dubulto neaplikšanu, Beļģijas finansu ministrs norādīja — lai to īstenotu, vēl nepieciešama šī līguma ratifikācija parlamentā.

— tiekoties ar Polijas vēstnieku

Vakar, 23.augustā, pie Ministru prezidenta Andra Bērziņa iepazīšanās vizītē ieradās Polijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Tadeušs Fišbahs.

Sarunas gaitā vēstnieks atzina, ka abām valstīm ir labas divpusējās attiecības, un izteica pārliecību, ka arī turpmāk tās attīstīsies tikpat sekmīgi. Vēstnieks norādīja, ka mūsu valstis saista kopīga vēsture, kopīgas mūsdienas un kopīga nākotne. Polijai un Latvijai ir kopīgs mērķis — droša un draudzīga Eiropa. Vēstnieks apliecināja, ka arī turpmāk Polija sniegs visa veida iespējamo atbalstu Latvijai. Ministru prezidents norādīja, ka Latvija cer uz Polijas atbalstu mūsu valsts centieniem iestāties NATO aliansē, it īpaši pieminot atbalsta nepieciešamību nākamajā gadā paredzētajā NATO valstu sanāksmē Prāgā. Ministru prezidents izteica gandarījumu par labo sadarbību Polijas un Latvijas valdību līmenī, kā arī ar gandarījumu atcerējās neseno Polijas prezidenta Aleksandra Kvasņevska vizīti Latvijā.

Tikšanās noslēgumā Ministru prezidents novēlēja T.Fišbaham panākumus, stājoties vēstnieka amatā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!