• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar noteiktu mērķi un virzību Latvijas nākotnes vārdā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2001., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53372

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - tiekoties ar Beļģijas finansu ministru - tiekoties ar Polijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

24.08.2001., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar noteiktu mērķi un virzību Latvijas nākotnes vārdā

Par Latvijas un Beļģijas finansu ministru tikšanos

FIN.JPG (39961 BYTES)
Kopīgā preses konferencē trešdien, 22. augustā: Beļģijas finansu ministrs Didjē Reinderss un Latvijas finansu ministrs Gundars Bērziņš

Tikšanās ar mūsu finansu ministru Gundaru Bērziņu noslēdza Beļģijas Karalistes finansu ministra Didjē Reindersa vienas dienas vizīti Latvijā.

Tā kā Beļģija kopš šā gada 1. jūlija kļuvusi par prezidējošo valsti Eiropas Savienībā (ES), galvenais sarunās skarto jautājumu loks liecās ap ES nākotni un Latvijas virzību uz ES

D. Reinderss atzina, ka Beļģijas mērķis tās prezidentūras laikā ir slēgt iespējami daudz iestāšanās sarunu sadaļu ar kandidātvalstīm. Beļģijas finansu ministrs informēja, ka visas sarunu sadaļas iecerēts slēgt līdz 2002. gada beigām, lai, iespējams, jaunās dalībvalstis varētu piedalīties 2004. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Kā pastāstīja G. Bērziņš, Beļģijas prezidentūras laikā Latvija plānojusi slēgt astoņas līdz desmit sarunu sadaļas. Finansu ministrijai kopumā tieša saistība ir ar desmit sarunu sadaļām, no kurām līdz šim slēgtas piecas.

Ekonomiskie mērķi Latvijai ir labi un skaidri, atzina D. Reinderss. Makroekonomiskie rādītāji ir vērtējami pozitīvi. Arī privatizācijas process valstī kopumā vērtējams atzinīgi, tomēr svarīgi ir veicināt tā drīzāku pabeigšanu.

Īpaši atzinīgi Beļģijas finansu ministrs novērtēja Latvijas monetāro politiku. Viesojoties Latvijas Bankā, D. Reinderss pārliecinājies, ka banku sektors ir labi sagatavojies iestājai ES, pārejai uz eiro.

Runājot par Latvijas budžeta deficīta līmeni, D. Reinderss norādīja, ka svarīgi nav tas, cik liels ir deficīts attiecībā pret iekšzemes kopproduktu (IKP), bet gan tas, ka tiek saglabāta nemainīga tendence tā samazināšanā. Protams, būtu labi, ja budžeta deficītu izdotos samazināt līdz 1 % no IKP, bet, ja tas nav iespējams, — noturēt to zem 2 %, sacīja Beļģijas finansu ministrs.

Gundars Bērziņš pateicās augstajam viesim par izrādīto cieņu, apmeklējot mūsu valsti. Tik nozīmīgu Eiropas politiķu vizītes Latvijā norāda, ka virzība uz ES norit veiksmīgi, sacīja mūsu valsts finansu ministrs. G. Bērziņš pauda pārliecību, ka Beļģijas prezidentūras laiks Latvijai būs tikpat veiksmīgs kā Zviedrijas prezidentūras laiks, jo tikšanās laikā netika konstatētas nopietnas problēmas, kas varētu aizšķērsot mūsu valsts ceļu uz ES.

Marika Līdaka, "LV" tautsaimniecības redaktore

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!