• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - godinot Gustava Zemgala piemiņu - tiekoties ar Uzbekistānas parlamenta delegāciju - tiekoties ar Austrālijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2001., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53310

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - tiekoties ar Sanktpēterburgas gubernatoru

Vēl šajā numurā

18.08.2001., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— godinot Gustava Zemgala piemiņu

Valsts prezidentes nosūtītais apsveikums Gustavam Zemgalam veltītās piemiņas zīmes atklāšanai 2001. gada 17. augustā

Šajās dienās mēs svinam Rīgas astoņsimtgadi, un šajās augusta dienās atzīmējam atjaunotās neatkarības desmito gadadienu, lepojoties ar cilvēkiem, kas darījuši slavenu Rīgu, kas savus spēkus ziedojuši Latvijai. Šajā goda vārdu virknē šodien ierakstām arī Gustavu Zemgalu.

Pazīstamais latviešu jurists, sabiedriskais darbinieks un politiķis, otrais Latvijas Valsts prezidents, kas nācis no dižo zemgaliešu rindām, piederēja tai latviešu paaudzei, kas veicināja tautas atmodu, cēla tās pašapziņu, dibināja un veidoja Latvijas pirmo brīvvalsti. Viņam pieder simboliski nopelni valsts šūpuļa kāršanā, 1918.gada 18.novembrī vadot vēsturisko Tautas padomes sēdi, kurā tika pasludināta Latvijas Republikas izveidošanās.

Valsts prezidenta amatā Gustavs Zemgals kļuva pazīstams kā demokrātisks valsts vadītājs, kas rūpējās par valsts labo slavu un uzlaboja attiecības ar tuvākajām kaimiņvalstīm. Šodien varam vien secināt, cik tālredzīga bija G.Zemgala rīcība Baltijas ūnijas prezidenta amatā, aktīvi strādājot pie Baltijas tautu sadarbības. Tieši šī iniciatīva bija aizsākums plašākai valstu sadarbībai ap Baltijas jūru, kura šī gadsimteņa sākumā ieguvusi dziļu un Eiropas nākotnei tik būtisku piepildījumu.

Nākotnē tauta un valsts var droši iet, ja tā godā savu vēsturi. Lai Latvijai un tās ļaudīm labas dienas!

 

DELEGACIJA.JPG (46436 BYTES) — tiekoties ar Uzbekistānas parlamenta delegāciju

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 16. augustā Rīgas pilī tikās ar Uzbekistānas parlamenta delegāciju (attēlā).

Sarunas laikā tika apspriestas iespējas paplašināt sadarbību starp abām valstīm. Prezidente atzīmēja, ka abas valstis sadarbojas līgumtiesiskās bāzes ietvaros, notikušas abpusējas visaugstākā līmeņa vizītes, tomēr tirdzniecības sakaru potenciāls ir lielāks par pašreiz izmantoto. Uzbekistānas parlamenta pārstāvji informēja, ka starp Latvijas un Uzbekistānas parlamentiem ir labi kontakti, kas vēršas plašumā. It īpaši Uzbekistānas pārstāvjus interesēja veidot ciešāku sadarbību ar Latviju, pārņemot tās pieredzi tiesiskās sistēmas pilnveidošanā, kā arī ekonomiskajā attīstībā.

Puses pārrunāja sadarbību starp abām valstīm starptautisko organizāciju ietvaros.

 

AUS.JPG (43298 BYTES) — tiekoties ar Austrālijas pārstāvjiem

Valsts prezidente 16. augustā Rīgas pilī tikās ar Dienvidaustrālijas leitnantgubernatoru Bruno Krūmiņu (attēlā), kā arī Austrālijas vēstnieku Latvijā Stīvenu Brediju.

Pārrunājot valstu divpusējās attiecības, puses atzīmēja jomas, kurās veicināmi kontakti. Novērtējot Latvijas progresu, Austrālijas pārstāvji pauda ieinteresētību veidot ciešāku sadarbību ar Latviju tūrisma, izglītības un tirdzniecības jomā. Tika pausta arī vēlme veicināt Latvijas kultūras un mākslas pārstāvju braucienus uz Austrāliju. Pēc B.Krūmiņa sacītā, nesen pēc koncertiem Melnburnā un Sidnejā Austrālijas sabiedrība ar ovācijām suminājusi operdziedātājas Ineses Galantes sniegumu.

Prezidente augstu novērtēja Austrālijas latviešu kopienas darbu, atbalstot Latviju tās attīstībā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!