• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - tiekoties ar Sanktpēterburgas gubernatoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2001., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53309

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūs saista simtiem tūkstošu draudzības saišu - Vaira Vīķe-Freiberga. Tas ir apliecinājums mūsu tuvajām attiecībām - Kārlis XVI Gustavs

Vēl šajā numurā

18.08.2001., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar Sanktpēterburgas gubernatoru

Vakar, 17.augustā, Ministru prezidents tikās ar Sanktpēterburgas gubernatoru Vladimiru Jakovļevu, Sanktpēterburgas Likumdošanas sapulces priekšsēdētāju Sergeju Tarasovu un mērijas delegāciju. Augstie viesi, kas Latvijā ieradušies Rīgas 800 gadu jubilejas svētku ietvaros, sirsnīgi sveica Ministru prezidentu sakarā ar šo nozīmīgo notikumu. Izmantojot Sanktpēterburgas gubernatora vizīti Latvijā, sveicienus valsts vadībai nodeva arī Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins, kurš ar gandarījumu atcerējās tikšanos ar mūsu Valsts prezidenti Vairu Vīķi –Freibergu. Ministru prezidents apsolīja par to informēt arī Valsts prezidenti.

Tikšanās laikā A.Bērziņš uzsvēra, ka labas kaimiņattiecības ar Krieviju ir viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm, unteica, ka Latvija atceras 1991.gada 24.augustu, kad Krievija bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina mūsu valsts neatkarību, aicinot uz šādu soli arī citas valstis. A.Bērziņš uzsvēra, ka tas ir stūrakmens labu starpvalstu attiecību veidošanai starp Latviju un Krieviju.

Tikšanās laikā abas puses arī pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas, atzīstot, ka labs pamats tam ir jau iesakņojušās tradīcijas. Jāaktivizē sadarbība uzņēmējdarbības, ostu attīstības, kā arī kultūras apmaiņas jomā. V.Jakovļevs ierosināja arī veidot jaunu nozari — kultūras tūrismu, jo abām valstīm ir raksturīgas senas kultūras un mākslas tradīcijas.

Sarunas laikā Sanktpēterburgas gubernators uzsvēra nepieciešamību pragmatiski izvērtēt abu valstu ekonomiskās iespējas, kuras, veiksmīgi izmantojot un attīstot, budžetā papildu ieņēmumus gūtu gan Latvija, gan Sanktpēterburga.

Vizītes noslēgumā gubernators Vladimirs Jakovļevs pasniedza Andrim Bērziņam ielūgumu apmeklēt Sanktpēterburgas 300 gadu jubilejas svinības, kas notiks 2004.gadā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!