• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents Pērnavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.1995., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53087

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Latvijas Kriminālkodeksā

Vēl šajā numurā

27.05.1995., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents Pērnavā

Vakar, 26. maijā, Pērnavā notika Latvijas Ministru prezidenta M.Gaiļa un Igaunijas premjerministra Tīta Vehi sarunas. Sarunu mērķis bija apspriest abu valstu divpusējo attiecību aktuālākos jautājumus. Latvijas un Igaunijas delegācijas pārrunāja turpmāko politiku lauksaimniecības un preču tirdzniecības jomā starp abām valstīm un vienojās, ka šī politika tiks veidota, izejot no brīvās tirdzniecības principiem, kas ir formulēti Brīvās tirdzniecības līgumā starp Baltijas valstīm. Pieļaujot, ka atsevišķām precēm, ievērojot valstu intereses, tiks noteiktas kvotas vai arī pagaidu muitas tarifi, premjeri vienojās koordinēt Latvijas un Igaunijas politiku virzībā uz Eiropas Savienību, kā arī saskaņoti darboties strukturētā dialoga ietvaros ar Eiropas Savienību. Sarunas laikā liela uzmanība tika veltīta muitas un robežkontroles jautājumiem. Igaunijas un Latvijas valdību vadītāji apliecināja abu valstu atbalstu kopējai Baltijas valstu muitas ūnijai, kuru paredzēts izveidot līdz 1998. gada 1. janvārim. Panākta vienošanās, ka tuvākajā laikā tiks pabeigta līguma "Par kopējiem caurlaides punktiem" noslēgšana.

Sarunās runāja arī par Valkas un Valgas sociālajām problēmām. No Latvijas puses tika izteikts priekšlikums izveidot Igaunijas Ārlietu ministrijā darba grupu līdzīgi tai, kāda pastāv Latvijas Ārlietu ministrijā un kas nodarbotos ar divu kaimiņpilsētu jautājumiem.

Sarunu gaitā tika meklēts risinājums jautājumā par abu valstu jūras robežu. Latvijas Republikas Ministru prezidents M.Gailis atzina, ka tikšanās reizē izdevās atrast saprašanos. Problēma ir jārisina, savstarpēji vienojoties un tuvāko mēnešu laikā atrodot kompromisu par abiem piedāvātajiem variantiem. Jāvadās no Starptautiskās jūras robežas konvencijas. Pārrunas par Rīgas jūras līča dalījumu veiks delegācija, tiks izveidota darba grupa, kura strādās pie jautājuma par konflikta nepieļaušanu, līdz tiks noslēgts galīgais līgums.

A.Borisovs VPD

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!