• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ANO programma - Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.1995., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52746

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Francijas kodolizmēģinājumiem

Vēl šajā numurā

30.09.1995., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ANO programma — Latvijai

Vakar, 29.septembrī, labklājības ministrs Andris Bērziņš un ANO Attīstības programmas pastāvīgais pārstāvis Latvijā Džons Hendra parakstīja kopīgi izveidoto projektu par Latvijas sabiedrisko organizāciju kataloga sagatavošanu un izdošanu. Šī projekta realizēšanai ANO Attīstības programma paredz piešķirt 25 000 dolāru.

Projektam ir divas daļas: pirmā — sabiedrisko organizāciju kataloga izveide un izdošana; otrā — pētījums par sabiedriskajām organizācijām, kas darbojas labklājības jomā.

Šī projekta realizācijā iesaistījušies Sociālā darba un sociālās pedagoģijas augstskolas “Attīstība” studenti un mācību spēki, kas jau veikuši nepieciešamās informācijas savākšanu, apkopošanu un analīzi.

Pēc dokumentu parakstīšanas notikušajā preses konferencē Andris Bērziņš pastāstīja, ka pēc 1992.gada 15.decembrī pieņemtā likuma “Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām” valstī izveidojušās daudzas sabiedriskās organizācijas. Taču līdz šim Latvijā nav apkopota informācija par reāli strādājošām sabiedriskām organizācijām un to aktivitātēm. “Šis ir viens no ANO palīdzības veidiem, lai veicinātu Latvijas pāreju uz demokrātisku valsti ar visaptverošu sociālo palīdzību,” sacīja Andris Bērziņš. “Ir ļoti svarīgi, lai nevalstiskās organizācijas pārņemtu virkni funkciju, ko līdz šim pildīja valsts,— tāda ir valsts pārvaldes reformas jēga. Šāds katalogs palīdzēs gan ārzemju, gan iekšzemes organizācijām atrast sadarbības partneri, tajā skaitā sadarbības partneri arī sociālās palīdzības sfērā. Šāds katalogs būs noderīgs visiem.”

“Latvijas Vēstnesis” uz jautājumu par katalogu ieguva šādu informāciju:

Sagaidāms, ka katalogs par Latvijas sabiedriskajām organizācijām iznāks apmēram pēc pusotra mēneša. Tajā būs iekļautas 480—500 organizācijas, galvenokārt no Rīgas. No pārējās Latvijas aptuveni 250 organizācijas. Informācija ievākta, ievērojot pilnīgu brīvprātības principu. Laika gaitā katalogs tiks gan papildināts, gan atjaunināts. Katalogā informācija būs publicēta divās valodās — latviešu un angļu valodā.

Vairis Ozols,
“LV” nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!