• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija gaida Zviedrijas premjerministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.1996., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52466

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs - Latvija un Baltkrievija - esam kaimiņi

Vēl šajā numurā

31.05.1996., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

dip1.GIF (112651 bytes)Latvija gaida Zviedrijas premjerministru

Pirmdien, 3.jūnijā, mūsu valstī vienas dienas darba vizītē ieradīsies Zviedrijas Karalistes premjerministrs Jērans Persons (Göran Persson).

Jērans Persons dzimis 1949.gada 20.janvārī Sermlandē. Sākotnējo izglītību viņš ieguva Ērebrū universitātes koledžā, specializējoties inženierzinātnēs. Pēc tam līdz 1971.gadam turpināja studijas Erebrū.

J.Persons aktīvi darbojās Zviedrijas Sociāldemokrātu jaunatnes savienībā un 1971.gadā kļuva par tās organizatorisko sekretāru. Pēc diviem obligātā karadienesta gadiem viņš kļuva par Sermlandes Strādnieku izglītības asociācijas sekretāru. Sākot ar 1977.gadu, divus gadus strādāja par Katrīnholmas izglītības apvienības priekšsēdētāju. 1979.gadā tika ievēlēts Riksdagā (parlamentā) un bija deputāts līdz 1984.gadam, bet no 1985.gada bija municipālais pilnvarotais Katrīnholmā. 1989.gadā J.Persons kļuva ministru kabineta loceklis, viņa kompetencē bija skolēnu un pieaugušo cilvēku izglītības jautājumi Izglītības un kultūras ministrijā.

1991. un 1992. gadā viņš bija parlamenta pastāvīgās lauksaimniecības komitejas priekšsēdētājs, bet pēc tam divus gadus darbojās parlamenta pastāvīgajā rūpniecības un tirdzniecības komitejā. 1993.gadā Jērans Persons kļuva parlamenta pastāvīgās finansu komitejas vicepriekšsēdētājs. Paralēli šiem pienākumiem viņš no 1982. līdz 1989.gadam bija Sēdermanlandes apgabala izglītības nodaļas priekšsēdētājs un no 1986. līdz 1989.gadam — Zviedrijas vietējo varas iestāžu asociācijas skolu komitejas loceklis.

J.Persons bijis arī daudzu citu valdības komisiju un komiteju priekšsēdētājs, loceklis un eksperts, tāpat veicis daudzus sabiedriskos pienākumus. Kopš 1993.gada viņš ir Zviedrijas Sociāldemokrātu partijas izpildkomitejas loceklis.

Jērans Persons ir šķirtenis, viņam ir divas meitas.

Pirmdien priekšpusdienā Rīgā Zviedrijas premjerministrs tiksies ar Latvijas Ministru prezidentu Andri Šķēli, bet pēcpusdienā Rīgas pilī ar Valsts prezidentu Gunti Ulmani. Pēc pastaigas pa Vecrīgu un īsas pieņemšanas tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Ilgu Kreitusi.

Pāris nedēļu laikā šī ir jau trešā augsta Zviedrijas pārstāvja vizīte Latvijā. Pavisam nesen mūsu valsti apmeklēja Viņas Majestāte karaliene Silvija, bet tūlīt pēc tam Latvijā viesojās Zviedrijas bruņoto spēku virspavēlnieks ģenerālis Uve Viktorins.

Jānis Ūdris,
“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!