• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārpusparlamenta partiju informācijas iespēju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.1996., Nr. 74/75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52416

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saruna augstākajā līmenī - LLU akadēmiskajā sēdē

Vēl šajā numurā

30.04.1996., Nr. 74/75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VĒSTULE "LATVIJAS VĒSTNESIM"

Par ārpusparlamenta partiju
informācijas iespēju

Nacionālajai Radio un televīzijas padomei
Latvijas Radio
Latvijas Televīzijai
Laikrakstam “Latvijas Vēstnesis”

1995.gada 25.oktobrī Latvijas Tautas fronte (tagad Kristīgā tautas partija), Latvijas Liberālā partija, Latvijas Nacionāli demokrātiskā partija, Latviešu neatkarības partija, Latviešu zemnieku savienība, Latvijas Sociāldemokrātiskā partija, Maznodrošināto politiskā apvienība, partija “Mūsu zeme”, Demokrātu partija, Latvijas Krievu pilsoņu partija un Pretkomunistu apvienība, vēlāk pievienojoties LACAP “Taisnība” un Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai, parakstīja vienošanos par Ārpusparlamenta partiju koordinācijas padomes (saīsināti ĀPKP) izveidošanu. Šīs partijas katra atsevišķi 6.Saeimas vēlēšanās nepārvarēja vēlēšanu likumā noteikto 5% barjeru, bet kopumā par tām nobalsoja vairāk kā 12% vēlētāju.

ĀPKP uzmanīgi seko Latvijas politiskās dzīves norisēm un ir pieņēmusi vairākus dokumentus par Latvijai nozīmīgiem procesiem un iesniegusi šos dokumentus Valsts prezidentam un Saeimai. 1995.gada 2.novembrī iesniedzām Saeimai prasību atzīt Latvijas 1940.gada okupācijas faktu. 1995.gada 11.decembrī — aicinājumu izdarīt grozījumus likumā par partiju finansēšanu. 1996.gada 22.janvārī ierosinājām atcelt lēmumu par zīmoga iespiešanu pasē alternatīva pilsonības likuma atbalstītājiem. 1996.gada 5.februārī aicinājām nepieņemt grozījumu likumā par Ministru kabineta iekārtu, 1996.gada 23.februārī iesniedzām Saeimā aicinājumu nepieļaut Latvijā neierobežoti brīvu zemes tirgu. 1996.gada 1.martā — iebildumu pret pašreiz īstenoto privatizācijas politiku. ĀPKP notikusi viedokļu apmaiņa par automašīnu obligāto apdrošināšanu, ticības mācības ieviešanu skolās un citām sabiedrību interesējošām problēmām.

Mēs uzskatām, ka Saeimā iekļuvušo partiju un sabiedrisko informācijas līdzekļu cenšanās noklusēt Saeimā nepārstāvēto partiju viedokli ir nedemokrātiska, neētiska un tuvredzīga, domājot par demokrātijas principu ieviešanu un nostiprināšanu Latvijas sabiedrībā. Šādi rīkojoties, plašākai sabiedrībai ir liegta iespēja iepazīties ar alternatīviem priekšlikumiem Latvijai svarīgu jautājumu risinājumos.

ĀPKP griežas pie valsts un sabiedriskajiem masu informācijas līdzekļiem, kurus lielā mērā finansē visi Latvijas nodokļu maksātāji, ar lūgumu informēt sabiedrību arī par ĀPKP politisko darbību. Mēs aicinām Latvijas Radio, Latvijas Televīziju un laikrakstu “Latvijas Vēstnesis” rast iespēju sabiedrību regulāri informēt par ĀPKP pārstāvēto partiju pausto viedokli politiskos, ekonomiskos, nacionālos un ētiskos jautājumos. Tas dotu iespēju Latvijas sabiedrībai iepazīt plašāka politiskā spektra viedokļus un pilnīgāk orientēties Latvijā notiekošajos procesos.

Latviešu zemnieku savienība: M.Kaņeps
Kristīgā tautas partija: U.Augstkalns
Latvijas Liberālā partija: J.Danoss
Maznodrošināto politiskā apvienība: B.Pelse
Partija “Mūsu zeme”: M.Dambekalne
Latvijas Nacionāli
demokrātiskā partija:
A.Māliņš
Latvijas Sociāldemokrātiskā
partija:
A.Āboltiņš

Rīgā 1996.gada 19.aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!