• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saruna augstākajā līmenī - LLU akadēmiskajā sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.1996., Nr. 74/75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52412

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

25. aprīļa sēde. Stenogramma

Vēl šajā numurā

30.04.1996., Nr. 74/75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

RUNAS, REFERĀTI

Saruna augstākajā līmenī — LLU akadēmiskajā sēdē

Piektdien, 26. aprīlī, Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes aulā, notika Akadēmiskā sēde ar Ministru prezidenta piedalīšanos. Ko nozīmē - Akadēmiskā sēde Lauksaimniecības universitātē? Tā ir sēde, kurā valdība, Valsts prezidents, Ministru prezidents vai Saeimas priekšsēdētājs akadēmiski deklarē valdības politiku lauksaimniecībā. Šoreiz no valsts vadības puses akadēmisko runu teica Ministru prezidents, LLU (toreiz vēl LLA) absolvents Andris Šķēle un Augstākās izglītības un zinātnes valsts ministrs Pēteris Cimdiņš. Savukārt LLU viedokli, nostāju un vēlmes izteica LLU rektors, LLMZA prezidents Voldemārs Strīķis un LLU zinātņu prorektors Edvīns Bērziņš (1. attēlā).

rr1_1.JPG (5887 bytes) rr1_2.JPG (5770 bytes)
Šo visnotaļ nopietno pasākumu ievadīja ne mazāk nopietna - studentu uztverē - lieta. Proti, pikets pie pašiem pils vārtiem. "Cietumnieks izmaksā vairāk nekā students", "Nepilsoņiem - brīvību, pilsoņiem - armiju"- tādi un līdzīga satura plakāti sagaidīja premjeru, un studenti prasīja sarunu “aci pret aci”, ko Andris Šķēle viņiem arī apsolīja tūlīt pat pēc sēdes beigām. Sēdes gaitā Ministru prezidents atbildēja uz auditorijas (2.attēlā) jautājumiem, kas fiksēti diktofonā.

LLU rektora Voldemāra Strīķa uzruna

Godājamais ministru prezidenta kungs, godājamie klātesošie! Šodien mēs esam pulcējušies uz Latvijas Lauksaimniecības universitātes Akadēmisko sēdi, lai pārrunātu veselu virkni jautājumu, kas skar Latvijas lauksaimniecību, mežus, nozares, vides saimniecības un citas nozares, kas saistītas ar lauku apvidu. Mēs esam lūguši, un mums laipni piekritis šajā sēdē piedalīties Ministru prezidents un teikt Akadēmisko runu, arī augstākās izglītības un zinātnes ministrs Cimdiņa kungs, un pa vidu mēs ar zinātņu prorektoru arī esam iecerējuši pastāstīt, kā mums šeit, Jelgavā, veicas koptekstā ar citām agrārām nozarēm un agrārām zinātnēm. Mēs esam iecerējuši šodien šeit pāris stundas veltīt šiem ziņojumiem, un pēc tam - atbildes uz jautājumiem un arī, ja kāds vēlēsies,- uz piecām minūtēm debates. Ja nav iebildumu par šādu dienas kārtību, tad mēs varētu sākt. (Iebildumu nav.) Neskatoties uz to, ka šeit, Jelgavā, plūdi ir it kā gājuši mazumā un līdz ar to arī lauku darbi sākušies, un mūsu valdība aizvadījusi vairāk nekā 100 dienas, mēs ļoti ceram, ka mūsu Ministru prezidentam savai ALMA MATER ir ko teikt. Tādēļ mēs viņu kā pirmo lūdzam, un acīmredzot ērtāk būs šeit no tribīnes.

Tālāk sekoja:

A. Šķēles akadēmiskā runa

V. Strīķa runa

E. Bērziņa runa

P. Cimdiņa runa

A. Šķēles atbildes

(Skat. šeit, šajā, un nākamajos "LV" numuros)


Šī Jelgavas apmeklējuma laikā — Ministru prezidents Andris Šķēle studentu ielenkumā; LLU Akadēmiskajā sēdē — arī zemkopības ministrs Alberts Kauls, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Tālis Millers un Latvijas Zinātnes padomes priekšsēdētājs Ivars Knēts Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!