• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.1998., Nr. 355/356 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51770

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents: (turpinajums)

Vēl šajā numurā

01.12.1998., Nr. 355/356

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— sveicot drošības dienestu

Piektdien, 27. novembrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis piedalījās Valsts prezidenta un Saeimas drošības dienesta astotās gadadienas svinīgā sanāksmē.

Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidents pateicās par darbu, ko dienests veicis šajos gados, sargājot tos principus un to kārtību, kas ir nepieciešami Latvijai un tās tautai.

Drošības dienesta darbiniekiem par apzinīgu dienesta pienākumu viekšanu tika pasniegtas četras Triju Zvaigžņu ordeņa zelta goda zīmes, viena aizsardzības ministra goda zīme un goda raksts, vairākas aizsardzības ministra pateicības, NBS komandiera atzinības zīmes, goda raksti un pateicības.

Valsts prezidenta preses dienests

— uzrunājot Brīvo arodbiedrību

savienības 4. kongresu

Uzruna Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības 4. kongresā 1998. gada 28. novembrī

Godātie kongresa delegāti, kongresa viesi!

Šodien man ir gods sveikt Latvijas darba ņēmēju lielākās un nozīmīgākās apvienības — Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības — 4. kongresa delegātus un viesus.

Pirms astoņiem gadiem Latvijā veidojās jauna arodbiedrību savienība, kurai vajadzēja un vajag domāt par to, kā jaunajos apstākļos, kad Latvija sāka ceļu uz demokrātisku un neatkarīgu valsti, pārstāvēt un aizstāvēt savu biedru darba, sociālās un ekonomiskās tiesības un intereses. Tas bija laiks, kad Latvija sāka pārmaiņu ceļu. Tika īstenotas ekonomiskās un sociālās reformas, kas bija vērstas uz tirgus ekonomikas izveidošanu, tika atjaunots privātīpašums, lielāka uzmanība tika veltīta personības brīvībai un ģimenes vērtībām.

Šodien Latvijā būtiski ir mainījusies tautsaimniecības struktūra, nobeigumam tuvojas privatizācijas process. Šodien noris neatgriezeniskas reformas, kas vērstas uz sociālās tirgus ekonomikas izveidošanu.

Izmaiņu laiks ir būtiski ietekmējis arī Latvijas arodbiedrības. Mainīgā situācija darba tirgū un īpašuma attiecību jomā, nepilnības saimnieciskajās attiecībās ir ietekmējušas arī strādājošo attiecības ar arodorganizācijām.

Šodien vairākums Latvijas strādājošo nav arodbiedrības biedri. Tagad tā pārstāv tikai katra ceturtā darba ņēmēja tiesības un intereses. Strādājošajiem trūkst arī zināšanu par savām tiesībām, līdz ar to nereti pilnībā netiek izmantotas arodbiedrības iespējas, lai aizstāvētu savas darba ņēmēja tiesības.

Tomēr šodien Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība nostiprina ar katru dienu jo vairāk savu vietu Latvijas sabiedrībā. Ir izveidojusies konstruktīva sadarbība ar valsts iestādēm. Tā ir kļuvusi par līdzvērtīgu sarunas partneri valdībai, Saeimai un darba devējiem. Tiek izmantotas likumdošanas iniciatīvas tiesības. Ir izveidota Nacionālā trīspusējās sadarbības padome.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!