• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas viesis pirmdien - Itālijas premjerministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.1998., Nr. 26/27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51171

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Maskava mūs uzņēma lietišķa un konstruktīva"

Vēl šajā numurā

30.01.1998., Nr. 26/27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas viesis pirmdien — Itālijas premjerministrs

Pirmdien, 2. februārī, mūsu valstī oficiālā vizītē ieradīsies Itālijas Republikas premjerministrs Romāno Prodi (Romano Prodi).

Romāno Prodi dzimis 1939. gadā Skandiāno. Pēc Milānas katoļu universitātes beigšanas 1961. gadā R.Prodi strādāja pētniecības darbu Londonas Ekonomikas skolā un bija vieslektors Hārvarda universitātē. Viņš ir Boloņas universitātes ekonomikas un rūpniecības politikas profesors, kā arī Ekonomikas institūta zinātniskās padomes priekšsēdētājs Boloņā un arī Masačūsetsas Tehnoloģijas institūta pilnvaroto padomes loceklis.

No 1978. gada novembra līdz 1979. gada martam R.Prodi bija Itālijas rūpniecības ministrs. No 1982. līdz 1989. gadam viņš priekšsēdētāja statusā vadīja Itālijā un arī Eiropā lielāko rūpniecības un finansu holdingsabiedrību “Rūpniecības rekonstrukcijas institūts” (IRI) Romā. No 1990. līdz 1993. gadam nākamais premjerministrs strādāja par profesoru Boloņas universitātē un lasīja lekcijas ekonomikā un rūpniecības politikā. Šajā laikā viņš darbojās arī vairāku starptautisku rūpniecības firmu un finansu institūciju konsultantu padomēs. 1993. gada maijā Kiampi valdība atkārtoti iecēla R.Prodi par IRI priekšsēdētāju, un šajā amatā viņš bija līdz 1994. gada jūlijam. Kopš 1995. gada R.Prodi ir sabiedriskās organizācijas “Olīvkoku kustība” vadītājs. 1996. gada 18. maijā R.Prodi kā vispārējās vēlēšanās uzvarējušās koalīcijas vadītājs iecelts par Itālijas Republikas Ministru padomes prezidentu.

Rīgā augstais viesis ielidos pirmdien. Viņš noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, un tūlīt sāksies Ministru prezidenta Guntara Krasta un Itālijas Republikas premjerministra Romāno Prodi saruna. Pēcpusdienā — saruna ar ārlietu ministru Valdi Birkavu un vizīte Rīgas pilī, lai tiktos ar Valsts prezidentu Gunti Ulmani. Vēl šajā dienā R.Prodi tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Alfredu Čepāni un Latvijas un Itālijas parlamentārās sadarbības grupu. Pēc abu valstu premjerministru preses konferences Guntars Krasts un Romāno Prodi pirmdienas vakarā tiksies arī ar Itālijas un Latvijas biznesa apvienības pārstāvjiem. Otrdienas rītā Itālijas premjerministrs izlidos no Rīgas.

Jānis Ūdris,

“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!