• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vizītē Sahas Republikas premjerministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.1998., Nr. 26/27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51170

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

30.01.1998., Nr. 26/27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vizītē Sahas Republikas premjerministrs


Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Pie Ministru prezidenta

Vakar, 29.janvārī, Ministru prezidents Guntars Krasts tikās ar Sahas Republikas (Jakutija) premjerministru Valentīnu Fjodorovu. Tika pārrunātas Latvijas un Sahas reģionālās sadarbības iespējas. Teritorijas ziņā Sahas Republika aizņem 20% no Krievijas Federācijas un ir viena no bagātākajām atradņu zemēm Krievijas sastāvā. Līdz ar autonomijas palielināšanos, Saha ir ieinteresēta paplašināt sadarbību ar citām valstīm. Sahas premjerministrs izteica interesi par iespēju sadarboties ar Latvijas juvelierizstrādājumu ražotājiem. Tika apspriesta arī iespēja izveidot abu valstu kopuzņēmumus. Latvija varētu palīdzēt Sahai paplašinat sakarus ar Rietumu valstīm organizējot dažādus seminārus. Sahas premjerministrs uzturēsies Latvijā līdz 2.februārim.

Valdības preses departaments

Pie ekonomikas ministra

Vakar, 29.janvārī, ekonomikas ministrs Atis Sausnītis tikās ar Sahas (Jakutija) Republikas premjerministru Valentīnu Fjodorovu.

A.Sausnītis un V.Fjodorovs pārrunāja starpvaldību līguma izpildes gaitu un tālākās ekonomiskās sadarbības iespējas.

Sahas Republika ir viena no bagātākajām republikām dārgmetālu pārstrādē un zelta ieguvē. Tikai pagājušajā gadā tur iegūtas 20 tonnas zelta, pašreiz tiek atjaunotas naftas ieguves vietas.

Ekonomikas ministrs uzskata, ka ar Sahas Republiku Latvijai varētu būt reāla ekonomiskā sadarbība juvelierizstrādājumu apstrādes un augstvērtīgo kažokādu pārstrādes jomā. Sahas Republikas piedāvājumi sniedz iespēju izmantot Latvijas zinātnes potenciālu vērtīgo optisko materiālu un to izstrādājumu izvērtēšanā. Tā kā šī republika sākusi aktīvi sakārtot savu finansu un sociālo sfēru, Latvijā varētu tikt veidoti arī pārtikas rūpniecības pārstrādes kopuzņēmumi.

Pēc sarunas ar Sahas Republikas premjerministru A.Sausnītis uzsvēra, ka Latvijai ir jāaktivizē sadarbība ar Krievijas reģioniem, jo tieši tas ir viens no svarīgiem mūsu valsts peļņas avotiem. Ekonomikas ministrs ir pārliecināts, ka veiksmīga saimnieciskā sadarbība garantē arī stabilas un labas attiecības ar lielo kaimiņu.

Irēna Bērziņa,

EM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!