• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņu teikumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.1998., Nr. 367/368 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50913

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceturtdiena, 17.12.1998.

Laidiena Nr. 374, OP 1998/374

Vēl šajā numurā

11.12.1998., Nr. 367/368

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziņu teikumi

* Ventspils ostā strādājošā a/s "Kālija parks" nodevusi ekspluatācijai četras noliktavas minerālmēslu uzglabāšanai, katru ar 10 000 t ietilpību un kļuvusi par pasaulē lielāko minerālmēslu pārkrāvēju. "Kālija parka" jaunais termināls ir viens no lielākajiem firmu investīciju projektiem šogad Ventspils brīvostā. Osta papildus iegūs kravu apgrozījuma pieaugumu par diviem līdz pat trim miljoniem t gadā.

* Lai nodrošinātu privātuzņēmēju un valsts institūciju labāku sadarbību, kartogrāfijas un ģeodēzijas speciālisti nodibinājuši nozares asociāciju.

* 5. decembrī kooperatīvā sabiedrība Valmieras reģiona patērētāju biedrība rīkoja pasākumu, lai atzīmētu simt gadu jubileju kopš novadā pirmās kooperatīvās biedrības dibināšanas. Notikumam par godu kooperatīvā sabiedrība veic arī citas aktivitātes: organizē preču un pakalpojumu prezentācijas, produktu degustācijas, tirdzniecību ar cenu atlaidēm, igauņu preču dienas, bērnu zīmējumu konkursus un citas.

* Lai nostiprinātos Baltijas valstu un Skandināvijas sabiedrisko attiecību pakalpojumu tirgū, Latvijas - Zviedrijas kopuzņēmums "Baltic Media Ltd" paplašinājis savu sadarbības partneru loku un sācis sadarbību ar vienu no lielākajiem Skandināvijas PR uzņēmumiem "Jerry Bergstrom AB".

* Rīgas dome paredzējusi noslēgt līgumu ar firmu "Mercedes" par 20 jaunu autobusu iegādi. Darījuma kopējā summa ir aptuveni 1,47 milj. latu, un firmas pārstāvji sola, ka jaunie autobusi tiks piegādāti četru mēnešu laikā no līguma parakstīšanas brīža.

* Bauskā strādājošā SIA "Kronis" ir viena no vairākām Latvijas firmām, kas aktīvi nodarbojasar augļu, ogu un dārzeņu konservēšanu. Vasarā izveidojot zaļo zirnīšu pārstrādes cehu, "Kronis" savu īpatsvaru šajā jomā pakāpeniski palielina.

* SIA "Pakenso Baltika" sākusi piedāvāt jaunu, Latvijas tirgū līdz šim vēl nezināmu gofrētā kartona iepakojumu — ekokartonu —, kas tiek ražots principiāli jaunā tehnoloģijā un būs par kādiem 5—15% lētāks par līdzšinējo. Paredzams, ka jau drīzumā šis izejmateriāls veidos 50% no PB kastu ražošanā izmantotā izejmateriāla.

* Līdzšinējo kredītsaistību restrukturizēšanai un sulu ražotņu atvēršanai NVS reģionā paredzēts izmantot 14 milj. USD kredītu, ko saskaņā ar līgumu starp Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku un "Guttu" saņems uzņēmums. ERAB aizņēmumu a/s "Gutta" saņēmusi uz 8 gadiem. Daļa no aizdevuma tiks konvertēta akcijās, tādējādi ERAB tiks iekļauta uzņēmuma akcionāru padomē. Šīs ir pirmās šāda veida ERAB investīcijas privātā kompānijā Latvijā, kā arī pirmais šada veida aizdevums Baltija valstīs.

* Spānijas uzņēmums "Tehnoholding a/s" sadarbībā ar Latvijas Attīstības aģentūras Enerģētikas departamentu nākošā gada februārī plāno sākt projektu četru koģenerācijas staciju būvei Latvijā. Projekta kopējās izmaksas ir 40 milj. ASV dolāru.

* Zviedrijas apsardzes kompānijas "Securitas AB" izveidotais meitas uzņēmums SIA "Securitas Latvia", laužot stereotipu par apsardzes darbinieku, drīzumā cer kļūt par galveno apsardzes firmu Latvijā. Pašlaik "Securitas Latvia" strādā 120 darbinieku, bet pilnībā darbību paredzēts sākt no nākamā gada.

* SIA "Motors Latvia" Krasta ielā Rīgā atklājis jauno autocentru, kas ir līdz šim lielākais (6000 kv. m) "Volkswagen" tirdzniecības un servisa centrs pasaulē.

* Daudznozaru firma "Dinaz" Skanstes ielā Rīgā atvērusi pēc kārtas jau otru degvielas uzpildes staciju. Firmas vadība ir pārliecināta, ka šī nebūšot pēdējā, jau nākamgad firma iecerējusi Rīgā atklāt vēl trīs vai četras degvielas uzpildes stacijas.

* Premjers Vilis Krištopans, kurš uz laiku pilda arī zemkopības ministra pienākumus, Saeimas Tautsaimniecības komisijai iesniedzis apskatu par krīzes situācijas risinājumiem zivsaimniecībā un brīvās tirdzniecības līgumiem. Tajā norādīts, ka jauno tirgu apgūšana varētu prasīt 2 — 5 gadus, kā arī papildu izdevumus 17 milj. ASV dolāru apjomā.

* Tukuma lopbarības ražošanas uzņēmums SIA "Baltic Feed" saņēmis ISO 9001 kvalitātes sertifikātu, tādējādi kļūstot par pirmo šī sertifikāta īpašnieku lauksaimniecības uzņēmumu vidū Baltijas valstīs. "Baltic Feed" ražo proteīna koncentrātus un lopbarības piedevas.

* Somu telekomunikāciju uzņēmums "Sonera" šobrīd ir lielākais ārvalstu investors Latvijā (305 milj. USD), bet Somija ir trešā lielākā Latvijas tirdzniecības partnere. Somijas uzņēmumu skaits Latvijā pusotra gada laikā palielinājies no 120 līdz 250. Somijas eksports uz Latviju šogad varētu pārsniegt 2 miljardus FIM, bet Latvijas eksports uz Somiju šogad pārsniegs 350 miljonus FIM.

* Gada laikā, kopš atsākta komerckuģošana Skultes ostā, ziemeļu piestātni apsaimniekojošā firma SIA "EMU Skulte" nosūtījusi 94 525 kubikmetrus papīrmalkas un nodarbina 11 strādājošos.

Pēc Latvijas preses informācijas

"Latvijas Vēstneša"

privatizācijas lietu virsredaktore

MUDĪTE LUKSA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!