• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.1998., Nr. 343/344 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50783

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes nolikums

Vēl šajā numurā

17.11.1998., Nr. 343/344

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— pasniedzot valdības apbalvojumus

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

A1.JPG (28919 BYTES)A2.JPG (35406 BYTES)

Ministru prezidents Guntars Krasts kopā ar apbalvojumu saņēmējiem — Guntu Veismani, Jāni Rudzīti, Ilmāru Blumbergu un Paulu Pumpēnu

Piektdien, 13. novembrī, Ministru prezidents Guntars Krasts pasniedza Ministru kabineta balvu Ilmāram Blumbergam, Paulam Pumpēnam un Jānim Rudzītim.

Ministru kabinets 1998. gada 20. oktobrī akceptēja rīkojumu "Par Ministru kabineta balvas piešķiršanu". Ministru kabineta balva tika piešķirta: I.Blumbergam — māksliniekam — par Dž.Verdi operas "Aīda" iestudējuma vizuālo risinājumu; P.Pumpēnam — Latvijas Zinātņu akadēmijas profesoram, habilitētam bioloģijas doktoram — par izciliem zinātniskiem sasniegumiem gēnu inženierijā un modernajā biotehnoloģijā; J.Rudzītim — Ikšķiles pilsētas ar lauku teritorijas domes un Ogres rajona padomes priekšsēdētājam — par ieguldījumu teritoriālās reformas organizēšanā un Ikšķiles pilsētas ar lauku teritoriju attīstības veicināšanā.

Ministru kabineta balva tika nodibināta, lai atzīmētu nozīmīgus darbus vai nopelnus demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās. Ministru kabineta balva ir 5000 latu, Goda diploms un krūšu nozīme. Naudas summu, kas tiek piešķirta kā Ministru kabineta balva, izmaksā no speciāla apbalvošanas fonda, kuru veido no valsts pamatbudžeta līdzekļiem.

Ministru kabineta Atzinības raksts piešķirts Valsts administrācijas skolas direktorei Guntai Veismanei par sasniegumiem ierēdņu mācību sistēmas izveidošanā un attīstībā.

— piedaloties aizsardzības ministru sanāksmē Romā

Ministru prezidents un aizsardzības ministrs Guntars Krasts, vakar, 16.novembrī, piedalījās Rietumeiropas savienības (RES) valstu aizsardzības ministru sanāksmē un Rietumeiropas savienības Ministru padomes kopīgajā sanāksmē Romā. Latvija ir RES asociētā dalībvalsts. Sanāksmes temats — "RES nominēto spēku un RES operāciju spēja".

Sanāksmes noslēgumā ministri pieņēma deklarāciju, kurā novērtēts Rietumeiropas savienības veikums aktuālajās organizācijas darbības jomās: attiecību ar ES un NATO tālāka attīstība, RES operāciju spēju attīstība, sadarbība ar trešajām valstīm (kas neatrodas fiksētās attiecībās ar Rietumeiropas savienību), tai skaitā policijas operāciju Albānijā (MAPE) ietvaros.

Guntaram Krastam paredzētas divpusējas tikšanās ar Itālijas aizsardzības ministru K.Skoņamiljo, Francijas aizsardzības ministru A.Rišaru un Zviedrijas aizsardzības ministru Bjornu von Sīdovu, kuru laikā tiks apspriesti jautājumi par Latvijas integrāciju NATO, valstu divpusējo sadarbību militārajā jomā, kā arī Latvijas aizsardzības sistēmas reformas un to virzība. Ministru prezidentam paredzēta tikšanās ar Itālijas Senāta prezidentu senatoru N.Mančino.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!