• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules bankas atbalstu mūsu veselības aprūpei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.1998., Nr. 341/342 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50732

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

13.11.1998., Nr. 341/342

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MĒS UN PASAULE

Par Pasaules bankas atbalstu

mūsu veselības aprūpei

Vakar, 12. novembrī, Vašingtonā Pasaules banka apstiprināja Veselības reformu projekta aizdevumu 12 miljonu ASV dolāru vērtībā, kas būs atbalsts Latvijas valdībai ilgtermiņa veselības pakalpojumu sektora pārkārtošanas stratēģijas īstenošanā. Šis aizdevums tiks izsniegts piemērojami mainīgu noteikumu aizdevumu programmas ietvaros un būs pirmais mazu aizdevumu sērijā, kas domāta pakāpenisku, vairākos posmos veicamu ilgtermiņa programmu realizācijai, pieļaujot lielāku elastību rīcībā ar aizdevuma līdzekļiem nekā tradicionālo, sektoru attīstībai domāto investīciju aizdevumu gadījumā. Projektam ir četras daļas.

"Veselības aprūpes finansēšanas reformas ieviešana" (8,3 miljoni ASV dolāru). Šī projekta ietvaros reformas gaitā tiks sniegts atbalsts galvenajām Latvijas veselības finansēšanas sistēmas pārveidošanā iesaistītajām veselības iestādēm.

"Veselības aprūpes pakalpojumu sistēmas attīstīšana" (8,1 miljons ASV dolāru). Tās ietvaros tiks sekmēta sektora politikas un organizācijas attīstība nolūkā ieviest vienotu veselības investīciju programmu un finansēšanas plānu, kas, savukārt veicinātu veselības pakalpojumu pārveidi, noteiktu pasākumu īstenošanu tādas primārās veselības aprūpes reformas ietvaros, kas pamatojas uz vispārējās prakses ārstu darbību, politikas un organizācijas izstrādi nolūkā īstenot sekmīgu veselības aizsardzības programmu un slimnīcu pārveidošanas pilotprojektu vienā no valsts rajoniem.

"Veselības reformas sabiedrisko sakaru stratēģijas īstenošana" (0,61 miljons ASV dolāru) notiks, piedāvājot sabiedrībai un iesaistītajām pusēm plašākas zināšanas par veselības jautājumiem un pašu reformas procesu, kā arī veidojot dziļāku izpratni par šiem procesiem, divgadīgā sakaru programma radīs uzlabotus apstākļus veselības pakalpojumu sniegšanai un izmantošanai.

"Projekta vadība" (0,5 miljoni ASV dolāru). Ar to tiks nodrošināta projekta vadības un finansēšanas gaitas pārskatāmība un tiks radītas garantijas, ka katrs dalībnieks piedalās projekta īstenošanā.

Pasaules bankas aizdevuma atmaksas termiņš ir 15 gadu ar IBRD standarta fiksēto, vienā valūtā — vācu markās — izmaksājamo kredītprocentu likmi, uzsākot saistību pildīšanu pēc trim gadiem no aizdevuma līguma parakstīšanas brīža. Latvijas veselības reformas programmas un projekta finansējumā piedalīsies arī Zviedrijas starptautiskā attīstības sadarbības aģentūra, piešķirot 2 miljonu dolāru lielu neatmaksājamu finansiālo palīdzību (grantu).

Kopš Latvija 1992. gadā kļuva par Pasaules bankas dalībnieci, šīs institūcijas palīdzība 11 projektu ietvaros ir sasniegusi aptuveni 265 miljonus ASV dolāru vērtību.

Pasaules bankas Latvijas misijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!