• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"LR starptautiskie līgumi" - pie Jums dodas 8. burtnīca Jaunais Profesiju klasifikators - uz Jūsu katra darba galda. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.1998., Nr. 337/338 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50700

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunāko Latvijas pastmarku

Vēl šajā numurā

11.11.1998., Nr. 337/338

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"LR starptautiskie līgumi" — pie Jums dodas 8. burtnīca

Latvijas Republikas 6. Saeima sava darba cēliena noslēgumā, rudens sesijā, ratificēja vairākus starptautiskos līgumus. To vidū 16.oktobrī tika pieņemts likums par 1980.gada 21.maija Eiropas pamatkonvencijai par teritoriālo kopienu vai pārvaldes institūciju pārrobežu sadarbību. Šo konvenciju, kā arī tās pielikumu un papildprotokolu latviešu un angļu valodā jūs varat lasīt astotajā starptautisko līgumu burtnīcā (56 lpp.), kas nākusi klajā "Latvijas Vēstneša" mazās poligrāfijas apgādā.

Eiropas Padomes dalībvalstis ir parakstījušas šo konvenciju, apzinoties, ka to vienotības un sadarbības sekmēšanā liela nozīme ir pierobežas teritoriālo kopienu vai pārvaldes institūciju sadarbībai tādās jomās kā reģionu, pilsētu un lauku attīstība, vides aizsardzība, komunālo un sabiedrisko pakalpojumu uzlabošana, kā arī savstarpēja palīdzība krīzes situācijās. Saskaņā ar 16.oktobrī pieņemto un 22. oktobrī izsludināto likumu "Par Eiropas pamatkonvenciju par teritoriālo kopienu vai pārvaldes institūciju pārrobežu sadarbību un tās papildprotokolu" šim starptautiskajam dokumentam ir pievienojusies arī Latvijas Republika. Ikviena šo konvenciju parakstījusī valsts apņemas veicināt pārrobežu sadarbību starp tās jurisdikcijā esošajām un citu līgumslēdzējpušu jurisdikcijā esošajām teritoriālajām kopienām un pārvaldes institūcijām. Konvencijas pielikumā ir sniegts pārskats par nolīgumiem, kas atbilstoši to noslēgšanas līmenim iedalāmi divās kategorijās, pirmā — starpvalstu tipveida nolīgumi par pārrobežu sadarbību vietējā un reģionālā līmenī, otrā — paraugnolīgumi, parauglīgumi un paraugstatūti, kas var kalpot par pamatu pārrobežu sadarbībai starp teritoriālajām kopienām vai pārvaldes institūcijām. Pielikumā atrodama informācija par 13 starpvalstu tipveida nolīgumu un 15 pārvaldes institūciju paraugnolīgumu, paraugstatūtu un parauglīgumu variantiem. Burtnīcā lasāms arī Eiropas pamatkonvencijas papildprotokols, ko līgumslēdzējas valstis parakstījušas 1995.gada 9. novembrī, vienojoties par vairākiem papildu noteikumiem atbilstoši reālajai situācijai Eiropā.

Interesenti starptautisko līgumu 8. burtnīcu var nopirkt "Latvijas Vēstneša" preses namiņā (Bruņinieku un K.Barona ielas krustojumā) vai laikraksta redakcijā.

Jūsu "LV"

Jaunais Profesiju klasifikators — uz Jūsu katra darba galda

KLAS.JPG (9677 BYTES) "Latvijas Vēstneša" Mazās poligrāfijas apgādā atsevišķā izdevumā nācis klajā jaunais, sabrošētais Profesiju klasifikators. Tas ir valsts vienotās ekonomiskās informācijas klasifikācijas sistēmas sastāvdaļa.

Profesiju klasifikators izstrādāts Latvijas Darba zinātniskās pētniecības institūtā un apstiprināts ar Labklājības ministrijas 1998.gada 9.oktobra rīkojumu nr.246. Terminoloģijas jautājumos konsultācijas snieguši Latvijas Zinātņu akadēmijas Latviešu valodas institūta un tautsaimniecības nozaru speciālisti.

Profesiju klasifikatora lietošana ir obligāta norma visā Latvijas teritorijā — valsts un pašvaldību iestādēs, uzņēmumos un uzņēmējsabiedrībās, kā arī fondos un reliģiskajās organizācijās. Tāpēc darba ērtībai tiek piedāvāts šis operatīvais izdevums.

Izdevumu var iegādāties "Latvijas Vēstneša" redakcijā, Sludinājumu un reklāmas daļā un "Latvijas Vēstneša" preses namiņā. Tā cena — Ls 3,54 (pamatcena — Ls 3,00, plus PVN 18% — Ls 0,54).

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!