• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas nākotnes vērtības politiķi nedrīkst noteikt uz emociju pamata". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.1998., Nr. 336 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50673

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas nākotnes vērtības politiķi nedrīkst noteikt uz emociju pamata"

Vēl šajā numurā

10.11.1998., Nr. 336

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis:

"Latvijas nākotnes vērtības

politiķi nedrīkst noteikt uz emociju pamata"

Intervijā Latvijas radio vakar, 9. novembrī, raidījumā "Pusdiena" pulksten 12.35

— Nedēļa gandrīz ir pagājusi kopš 7. Saeimas pirmās sēdes, kurā tapa zināma arī jūsu izvēle, jūsu kandidāts Latvijas premjera amatam — Vilis Krištopans. Un šīs nedēļas laikā ir notikušas daudzas starppartiju tikšanās un koalīcijas partneru meklējumi, tajos varbūt detalizēti mēs neiedziļināsimies, bet kā jums izskatās šībrīža situācija, vai tā liecina par iespēju izveidot reālu, stabilu vairākuma valdību?

G.Ulmanis:

— Jā, es joprojām pastāvu uz to, ka lielākajiem politiskajiem spēkiem ar līdzīgām programmām, es neteiktu — galīgi vienādām, līdzīgām programmām būtu jāspēj vienoties un ka šis darbs ir jāturpina. Es redzu, ka nominētais Ministru prezidenta kandidāts intensīvi mēģina rast kontaktus ar dažādām partijām, diemžēl, man nerodas iespaids, ka tas viņam veiksmīgi izdotos, bet es ceru, ka viņš vēl nav visus savus enerģijas resursus un diplomātiskos resursus izsmēlis un ka šis darbs turpināsies šīsnedēļas sākumā, jo tas brīdis, kad koalīcijām jau jāpaziņo par savu vienošanos, ir ļoti tuvu. Ir pagājusi gandrīz nedēļa, bet no trim galvenajiem darba posmiem — koalīciju vienošanās, kabineta sastādīšana un deklarācijas uzrakstīšana — joprojām esam pie paša pirmā. Es vēlētos, lai Krištopana kungam veiktos šinī nedēļā.

— Vēl jau laiks it kā ir, jo tika tāda vienošanās panākta, ka līdz 18. novembrim nekas nenotiks.

G.Ulmanis:

— 18. novembris šai gadījumā ir valstiska mēroga zīme, un attiecībā uz valdības sastādīšanu tas varbūt nav tik būtiski, vienīgi 18. novembris aizņem cilvēku prātus un laiku, arī tieši gatavošanos šiem svētkiem un apzināšanos par šiem svētkiem. Bet es ceru, ka tūlīt pēc 18. novembra Krištopana kungs nāks klajā ar saviem priekšlikumiem un kabinets varētu tikt apstiprināts novembra otrajā pusē.

— Ja jūs sakāt, ka šajā nedēļā Krištopana kungam ne sevišķi ir veicies, tad kādu scenāriju jūs redzat, lai veiktos?

G.Ulmanis:

— Es šai scenārijā nepiedalos un nekādā veidā negribētu ar saviem priekšlikumiem vai rekomendācijām iestāties, manuprāt, ir jāvienojas par sarunu jēgu, par sarunu konkrētu saturu. Līdz šim, spriežot pēc tās informācijas, kas ir manā rīcībā, vairāk tiek spriests par protokola jautājumiem un par principiem, bet partijas nav vēl ķērušās klāt konkrētiem jautājumiem un nav arī noteikti norobežojušās no tiem spēkiem, kas paliek opozīcijā, un no tiem, kas ir pozīcijā, nav sācies darbs pie pozīcijas veidošanas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!