• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 32. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.1998., Nr. 336 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50664

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:

Vēl šajā numurā

10.11.1998., Nr. 336

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 32. burtnīca

Godātie lasītāji, šī valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar diviem Saeimā pieņemtiem likumiem un divdesmit četriem Ministru kabineta dokumentiem. Likums "Grozījumi Pilsonības likumā " pieņemts 22.jūnijā, bet Valsts prezidents apturēja tā izsludināšanu, jo saskaņā ar Satversmes 72.pantu tika ierosināts sarīkot tautas nobalsošanu par Pilsonības likuma grozījumu atcelšanu. Tautas nobalsošanā, kas notika 3.oktobrī, mazāk nekā puse balsotāju bija par grozījumu atcelšanu, bet vairāk nekā piecdesmit divi procenti balsoja pret grozījumu atcelšanu. Valsts prezidents "Grozījumus Pilsonības likumā" izsludināja "Latvijas Vēstnesī" 27.oktobrī. Grozījumi Saeimas Kārtības rullī pieņemti Saeimā 7.oktobrī, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti 20.oktobrī.

Ministru kabineta dokumenti datēti no 6. līdz 13.oktobrim. Noteikumi par zivju izkraušanas kontroli reglamentē nozvejoto zivju izkraušanas dokumentu kontroli un uzskaiti ostās. Divos pielikumos dots deklarācijas un pirkšanas darījumu veidlapas paraugs. Jaunie noteikumi par tirdzniecību tirgos, gadatirgos, ielu tirdziecības vietās un izbraukumos nosaka, kādas preces ir atļauts realizēt katrā no šīm vietām un kādos gadījumos nav jāizmanto kases aparāti. Tiesības izmantot vietas tirgos tiek piešķirtas noteiktā secībā: vispirms — zemnieku un zvejnieku saimniecībām un individuālā darba veicējiem, kuri tirgo pašu ražojumus, tad — individuālā darba veicējiem, kuri tirgojas ar iepirktu preci, un juridiskajām personām, pēc tam — Igaunijas un Lietuvas iedzīvotājiem, kuri tirgo pašu ražoto lauksaimniecības produkciju, un beidzot — citu kaimiņvalstu pierobežas iedzīvotājiem pašu ražotās lauksaimniecības produkcijas tirgošanai. Izdoti arī jauni noteikumi par amatiem, kuros darbība ir uzskatāma par amatniecību. Uzskaitīti amati septiņās arodu grupās: būvniecībā, metālapstrādē, kokapstrādē, apģērbu izgatavošanā un ādas apstrādē, pārtikas produktu ražošanā, veselības un ķermeņa kopšanā u.c. Saskaņā ar Dzelzceļa likumu izdoti divi noteikumi — par dzelzceļa pārbrauktuvju ierīkošanu un apkalpošanu un par dzelzceļa satiksmes negadījumu izmeklēšanas kārtību. Tiem ir pielikumi ar pārbrauktuvju klasifikāciju, minimālā redzamības attāluma normām un veidlapu paraugiem. Grozījumi izdarīti vairākos agrāk izdotos valdības tiesību aktos — arī attiecībā uz sauszemes transportlīdzekļu civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas prēmijām un apdrošinātāja atbildības limitiem. Apstiprināti un grozīti dažādu institūciju nolikumi. Piemēram, Latvijas integrācijas Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (NATO) padomes nolikumā noteikts, ka šī padome ir konsultatīva institūcija, kuras mērķis ir politiski vadīt Latvijas integrāciju NATO. Padomes priekšsēdētājs ir Ministru prezidents, tās sastāvā ir aizsardzības ministrs un ārlietu ministrs. Ar padomdevēja tiesībām sēdēs var uzaicināt citus ministrus, Nacionālo bruņoto spēku štāba priekšnieku u.c. Lēmums ir pieņemts tikai tad, ja par to nobalsojuši visi klātesošie padomes locekļi, bet, ja netiek panākta vienošanās, tad jautājums iesniedzams izskatīšanai Ministru kabinetā. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!