• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 4. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.1998., Nr. 333 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50589

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 4.novembra sēdes

Vēl šajā numurā

05.11.1998., Nr. 333

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 4. novembra sēdē

Akceptēti noteikumi "Prostitūcijas ierobežošanas noteikumi". Tie nosaka kārtību, kādā ierobežojama un kontrolējama prostitūcija. Noteikumi stāsies spēkā 1998.gada 15.decembrī.

Akceptēti noteikumi "Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšanas un valsts sociālo pakalpojumu piešķiršanas kārtība valsts drošības iestādēs". Noteikumu nepieciešamību nosaka valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu personificētas uzskaites nodrošināšana, no vienas puses, un valsts drošības iestāžu personāla skaitliskā sastāva, iekšējās struktūras un finansu kā valsts noslēpuma nodrošināšana, no otras puses.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 5.augusta noteikumos Nr.286 "Labklājības ministrijas nolikums". Grozījumi nolikumā izdarīti sakarā ar ministrijas atsevišķu funkciju precizēšanu un atsevišķu iestāžu pārveidošanu par uzņēmējsabiedrībām un valsts uzņēmumiem.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Zāļu cenu aģentūra"". Aģentūra ir Labklājības ministrijas pārziņā, un tās pamatkapitāls ir 2000 latu. Tās uzdevums būs nodrošināt kārtību, kādā kompensējami izdevumi par pacientu ambulatorajai ārstniecībai paredzēto zāļu iegādi.

Akceptēti noteikumi "Ambulatorajai ārstniecībai paredzēto zāļu, medicīnisko ierīču un preču iegādes izdevumu kompensācijas kārtība". Šie noteikumi nosaka ambulatorajai ārstniecībai paredzēto zāļu, medicīnisko ierīču un preču iegādes izdevumu kompensācijas kārtību, tās galvenos principus, kompensējamo zāļu saraksta izveidošanas kritērijus, kārtību, kādā nosakāma kompensācijas bāzes cena, un kārtību, kādā zāles, medicīniskas ierīces un preces iekļaujamas kompensējamo zāļu sarakstā vai svītrojamas no tā. Noteikumu pielikumā uzskaitītas slimības, kuru ārstēšanai paredzēto zāļu, medicīnisko ierīču un preču iegādes izdevumi tiek kompensēti. Kompensācijas kārtība saskaņā ar plānu tiks ieviesta līdz 2002.gadam.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība piešķirta 170 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 12 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēts rīkojums "Par Apdrošināšanas uzraudzības inspekciju". Tas nosaka, ka Apdrošināšanas uzraudzības inspekcija ir Valsts apdrošināšanas uzraudzības inspekcijas tiesību un saistību pārņēmēja.

Ministru kabinets akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1998.gada 16.jūnija noteikumos Nr.225 "Noteikumi par humānās palīdzības kravu saņēmējiem". Grozījumi papildina organizāciju sarakstu, kurām ir tiesības saņemt humānās palīdzības kravas.

Akceptēts rīkojums "Par Enerģijas patērētāju komiteju". Apstiprināts šāds komitejas sastāvs: E.Grandavs — Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvis; Z.Kovaļevska — Patērētāju interešu aizstāvības kluba pārstāve; I.Mežiņš — Patērētāju interešu kluba "PIKS" pārstāvis; M.Priekule — Rēzeknes patērētāju interešu aizsardzības kluba pārstāve; J.Sveķis — Latvijas kopdarbības centrālās savienības "Turība" pārstāvis; A.Šeniņš — Rūpniecības uzņēmumu direktoru padomes pārstāvis; A.Šķēle — Lauksaimniecības inženieru biedrības pārstāvis.

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu" Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektoram Mārim Ēlertam par ieguldījumu Latvijas eksporta veicināšanā un ārvalstu investīciju piesaistīšanā; Latvijas Medicīnas akadēmijas Ķirurģijas katedras vadītājam, Latvijas Medicīnas akadēmijas klīniku prorektoram Jānim Gardovskim par ieguldījumu jaunu ķirurģisko ārstēšanas metožu ieviešanā; Priekules slimnīcas galvenajai māsai Irēnai Grāverei par ieguldījumu pacientu aprūpē un medicīnas māsu apmācībā; Maltas slimnīcas galvenajai ārstei Klārai Kondrovai par ieguldījumu slimnīcas attīstībā; Liepājas rajona slimokases kontrolārstei Nelli Vanagai par ieguldījumu veselības aprūpes pakalpojumu kvalitātes nodrošināšanā; Aizputes zonālās slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas vadītājai Rasmai Vītolai par ieguldījumu un profesionālu atsaucību pacientu ārstēšanā. Ministru kabineta Atzinības rakstu M.Ēlertam pasniegs ekonomikas ministrs Laimonis Strujevičs, bet J.Gardovskim, I.Grāverei, K.Kondrovai, N.Vanagai un R.Vītolai — labklājības ministrs Vladimirs Makarovs.

Pieņemta zināšanai satiksmes ministra Viļa Krištopana sniegtā informācija par Rietumu cauruļvadu sistēmas cauruļvada projekta izstrādes gaitu. Nolemts atbalstīt jauna naftas maģistrālā cauruļvada izbūvi cauri Latvijas Republikas teritorijai (Rietumu cauruļvadu sistēmas cauruļvada projekts) un pilnvarot akciju sabiedrību "Rietumu cauruļvadu sistēma" risināt ar šī projekta izstrādi un īstenošanu saistītos jautājumus. Satiksmes ministram uzdots: veikt Rietumu cauruļvadu sistēmas cauruļvada projekta koordinatora pienākumus un reizi ceturksnī ziņot Ministru kabinetam par minētā projekta realizācijas gaitu; sadarbībā ar Valsts zemes dienestu risināt ar Rietumu cauruļvadu sistēmas cauruļvada projektu saistītos zemes īpašuma jautājumus un līdz 1999.gada 1.martam noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā nepieciešamo normatīvo aktu projektus; sadarbībā ar Ārlietu ministriju un Tieslietu ministriju līdz 1999.gada 1.martam izstrādāt un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā ar minētā cauruļvada izbūvi saistītos starpvalstu līgumu projektus.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā likumprojekts "Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecības likums". Likuma mērķis ir nodrošināt Gunāra Birkerta projektētās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas būvniecību kā Latvijas sabiedrībai prioritāru un nacionālas nozīmes celtni. Paredzams, ka jaunās ēkas ekspluatāciju varēs uzsākt 2004.gadā. Kultūras ministrijai uzdots iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidošanu atsevišķu ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecību saistīto jautājumu risināšanai.

Konceptuāli atbalstīts priekšlikums par nekustamā īpašuma iegādi Vašingtonā Latvijas Republikas vēstniecības ASV vajadzībām. Ārlietu ministrijai uzdots uzsākt sarunas ar ASV pusi par pirkuma noteikumiem. Finansu ministrijai uzdots paredzēt budžeta grozījumos 1999.gadam 90000 ASV dolāriem ekvivalentu summu latos garantijas iemaksas veikšanai nekustamā īpašuma iegādei Vašingtonā Latvijas Republikas vēstniecības ASV vajadzībām. Ārlietu ministram uzdots pēc divām nedēļām sniegt informāciju Ministru kabineta sēdē par nepieciešamajiem finansu līdzekļiem pirkuma līguma noteikumu izpildei. Ekonomikas ministrijai kopā ar Ārlietu ministriju, pamatojoties uz šī protokollēmuma informāciju, uzdots paredzēt nepieciešamos līdzekļus attiecīgo gadu valsts investīciju programmas projektā.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā likumprojekts "Valsts fondēto pensiju likums". Fondēto pensiju shēma ir valsts organizēts maksājumu veikšanas un iemaksāto līdzekļu administrēšanas, kā arī pensiju izmaksu pasākumu kopums, kas dos iespēju iegūt papildkapitālu un pensijas palielinājumu, nepalielinot kopējo iemaksu apmēru valsts vecuma pensijām, bet daļu no obligātajām iemaksām vecuma pensijām investējot ārpus paaudžu solidaritātes pensiju shēmas. Līdz ar minēto likumprojektu akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā "Par ieguldījumu sabiedrībām".

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "NĪ"". Sabiedrības darbības pamatvirzieni būs Kultūras ministrijas valdījumā esošo nekustamo īpašumu pārvaldīšana un apsaimniekošana.

Pieņemts zināšanai J.Kalviņa sniegtais darba pārskats, ko sagatavojusi Valsts komisija speciālajā budžetā ieskaitīto Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai. Kuldīgas reģiona infrastruktūras projektus nolemts finansēt atbilstoši apstiprināto projektu tāmju dokumentācijai. Speciālajā budžetā 1999.gadā paredzēts ieskaitīt līdzekļus 50 % apmērā. 1999.gadā valsts pamatbudžetā paredzēts ieskaitītos 50 % no nomas maksas līdzekļiem, kas saņemti no Krievijas Federācijas, pilnā apmērā novirzīt valsts investīciju programmā iekļautajiem Kuldīgas reģiona projektiem.

Pieņemta zināšanai Labklājības ministrijas, Iekšlietu ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtā informācija "Par Latvijas Republikas nacionālo interešu nodrošināšanu, iekļaujoties Eiropas Savienības iekšējā tirgū brīvas personu kustības jomā". Nolemts atbalstīt Labklājības ministrijas iesniegto priekšlikumu par brīvas darbaspēka kustības ieviešanu, iekļaujoties Eiropas Savienībā.

Pieņemta zināšanai informācija par Latvijas Republikas nacionālajām interesēm, iekļaujoties Eiropas Savienības kopējā lauksaimniecības politikā.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par intervences gaitu labības tirgū.

Pieņemts zināšanai sniegtais pārskats par lauksaimniecības produkcijas ražotāju zaudējumiem. Sagatavojot grozījumus 1998.gada valsts budžetā, Finansu ministrijai kopīgi ar Zemkopības ministriju atbilstoši budžeta izpildes gaitai uzdots paredzēt līdzekļus lauksaimniecības produkcijas ražotāju zaudējumu kompensācijai saskaņā ar Zemkopības ministrijas izstrādāto metodiku.

Pieņemta zināšanai informācija par pedagoģisko darbinieku tarifikāciju un pedagoģisko darbinieku izglītības līmeni.

Pieņemta zināšanai informācija par īpašuma tiesību atjaunošanu uz uzņēmumiem un citiem īpašuma objektiem.

Pieņemta zināšanai informācija par Kultūrkapitāla fonda līdzekļu izlietojumu. Ņemot vērā Kultūrkapitāla fonda līdzšinējo pieredzi finansu līdzekļu sadalē un apsaimniekošanā, riska faktoru pieaugumu vērtspapīru un citos finansu tirgos, kā arī lai veicinātu valsts budžeta līdzekļu efektīvāku atdevi kultūras projektu finansēšanā, Kultūras ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju uzdots sagatavot grozījumus likumā "Par Kultūrkapitāla fondu" un līdz 10.decembrim noteiktā kārtībā iesniegt tos Ministru kabinetā.

Pieņemta zināšanai Ekonomikas ministrijas iesniegtā informācija par institūciju akreditāciju Latvijas Nacionālajā akreditācijas sistēmā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!